Her seferinde yeni özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkan Instagram' yeni bir özellikle tekrardan gündeme gelmeye başladı. Artık Instagram' gönderi ekleyip silenler tekrardan sildiği gönderiyi geri ekliye bilecek.

Şirket konuyla ilgili çalışmalarını devam ettirirken. Yeni özellik aktif hale getirilmeye planlanıyor. En çok gönderisini silip pişman olan kullanıcıların bu özelliğe sevinmesi bekleniyor.

Şirktin yaptığı açıklamaya göre atık Instagram’da hikaye video ve fotoğraf ne silersen sil geri bu istediklerini yükleyebilecek.  Bu içerikleri geri 30 gün içerisinde yükleyebilecek.

Diğer yandan Instagram'ın bu adımı atmasında en önemli sebep siber saldırganların kullanıcılara verebileceği zararı azaltmak. Bir hesap hack'lendiğinde bu hesaptaki fotoğrafları ve diğer içerikleri hacker'lar silse de, 30 gün içinde kullanıcı hesabını geri alabildiğinde tüm içeriklerini geri alabilecek.

Ancak hikayeler söz konusu olduğunda 30 günlük süre 24 saat olacak. Kullanıcılar 24 saat geçmeden hikayelerini geri alabilecek.

Kullanıcıların pek çoğu içeriklerini silmek yerine arşive atmayı tercih ettiğinden bu özellik daha çok hesabı çalınanlar için kurtarıcı olacak gibi görünüyor.

Özelliğin ne zaman aktif hale geleceği ise belli değil.

Editör: Wan Haber