Hemen her türlü ikinci el araç gereç de olduğu gibi aynı şekilde cep telefonu alımları da mükemmel bir piyasa pazarını meydana getirmektedir. İşte Tam da böyle yoğun bir pazara hakim olan bir ürünün özellikle de ikinci el çeşitlerinin alınması, çeşitli problemleri de beraberinde getirebilmektedir.

  • Tam da bu hususta ikinci el cep telefonu alımlarında ilk etapta IMEI numarasının kontrolünün sağlanması gerekiyor.
  • #06# kodu, telefonun arama menüsüne tıklatıldığı zaman bu numara sorgulaması çok öyle bir şekilde yapılabilir.
  • İkinci el bir cep telefonu alırken dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi de telefonun garanti belgesinin olup olmadığına kesinlikle bakılmalıdır.
  • Özellikle de ileriki zamanlarda oluşabilecek herhangi bir problem açısından telefonun garanti belgesinin bulunması büyük bir kolaylık sağlayacaktır.
  • Piyasada bulunan ikinci el cep telefonlarının fiyatları uygun olması sebebiyle pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Fakat insanlar ya da tüketiciler biraz daha fazla paraya kıyıp 0 bir garantili telefon alırlarsa daha uzun süre bunu kullanabilirler.
  • İkinci el cep telefonları sağlam olabilir  Fakat insanlar bunu bilemez. Özellikle de makalenin başında da belirtildiği IMEI numarası gibi problemlerle karşılaşmamak amacıyla insanların ya da tüketicilerin maddi imkanların elverdiği müddetçe sıfır araç gereçlerden cep telefonu gibi ya da diğer mobil cihazlardan (0) olanını tercih etmeleri daha da avantaj sağlayacaktır.

2. el bir cep telefonu alınırken fiziksel bir şekilde kontrolünün sağlanması da oldukça önemli hususların başında gelmektedir. Eğer ki alınacak olan ikinci el telefonlar da derin bir vurgu ya da çizik, kırık, dökük gibi bir şey var ise Eğer iki kez düşünmek gerekecektir.

Bu durum özellikle de ileriki zamanlar açısından problem teşkil edebilir. Bu tip problemlerle karşılaşmamak amacıyla özellikle de tüketicilerin ikinci el cep telefonu alırken yukarıda maddeler halinde sıralanan hususlara dikkat etmeleri daha da avantaj sağlayacaktır.

Editör: Wan Haber