Hemen her vatandaşın cebinde muhakkak bir banka kartı vardır ve bu banka kartının üzerinde ( Bazı kartta) IBAN numarası yazılmaktadır. Gerçi son zamanlarda yeni çıkan kredi ya da normal banka kartlarının üzerinde müşteri isimleri yazılmamaktadır. Fakat yine de son zamanlarda özellikle de arama motorlarında banka kartı kullanıcıları IBAN numarasının ne olduğunu ve nerede yazıldığını merak etmekte bu konu ile ilgili çeşitli sorular sormaktadır.

IBAN Numarası Nerede Yazar?

Müşterilerin herhangi bir bankadan bir hesap açtıklarında hemen sonrasında müşterileri bir hesap cüzdanını ismi altında bir belge sunulmaktadır. Daha sonrasında ise yapılacak bütün para transferleri para yatırma ve çekme işlemleri bu cüzdana kaydedilir ve kayıt altında tutulmaktadır. Fakat eski bir uygulama olduğu için herkes tarafından kullanılan bir yöntem değildir. Eğer ki bir hesap cüzdanı varsa müşterilerin bu belge üzerinde IBAN numarası yazılmaktadır. Aynı zamanda hesap numarası, müşteri numarası gibi bilgiler de bu hesap cüzdanı üzerinden öğrenilebilir.

Her ne kadar da IBAN numarası kartın üzerinde yazılsa da Aslında son zamanlarda çeşitli özel bankalar tarafından çıkarılan bankamatik gibi ya da kredi kartı üzerinde kart sahibinin adı dahi yazılmaktadır. Bu durum aslında güvenlik açısından ele alınsa da tüketiciler tarafından pek ilgi ile karşılanan bayan bir durumdur.

Banka kartına ait hesap kartının üzerinde de kart numarası ya da son kullanma tarihi ve cvv2 kodları bulunur. Bu bilgilerin yanında aynı zamanda bazı bankalar kart numarasının hemen altında müşteri numarasını da  yazmaktadır. Fakat IBAN numarası kesinlikle kart üzerinde yazılmamaktadır. IBAN numarası denilerek kart bilgilerinin başkaları ile paylaşılmaması konusu oldukça önemlidir. IBAN numarası internet bankacılığı ya da müşteri hizmetleri aracılığı ile çok kolay bir şekilde öğrenilebilecek bir banka hesap bilgisidir.

IBAN Numarası Öğrenme İşlemi Nasıl Yapılır?

Bankanın müşteri hizmetleri aranarak IBAN numarasını öğrenmek mümkündür. Banka müşteri temsilcisi ile gerçekleştirilecek görüşmelerde IBAN numarasını öğrenmek istediğini söyleyen müşteri, bunun sonrasında müşterilere hemen sesli menüyü atarak IBAN numarasını not etmelerini isteyeceklerdir.

IBAN numarasının öğrenilmesi için mobil bankacılık uygulamaları başta olmak üzere müşterisi olunan bankanın internet bankacılığı sistemlerinden de faydalanılabilir.

Editör: Wan Haber