Van'ın Edremit ve İpekyolu ilçelerinde YDG-H üyeleri ile polis arasında birçok mahallede çatışma çıktı. Çıkan çatışmalarda Xaçort Mahallesi'nde halka bir araya gelen HDP Van İl Eşbaşkanları ile HDP Van Milletvekilleri bir işyerinde mahsur kaldı.

Van'ın Edremit ilçesine bağlı Şehit Fırat Mahallesi ile İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir (Xaçort), Esenler, Bostaniçi, Karşıyaka ve Yenimahalle'de yollara barikatlar kurarak kimlik kontrolü yapan YDG-H üyeleri ile polis arasında çatışma çıktı. Edremit ilçesine bağlı Şehit Fırat Mahallesi'nde bulanan Orhan Doğan Caddesi ile tüm sokakların giriş çıkışları ile Hakkari- Van Karayolu'nu trafiğe kapatarak sık sık "Katil devlet hesap verecek" sloganları atan YGD-H üyelerine onlarca akrep, kobra ve TOMA tipi zırhlı araçlar eşliğinde tazyikli su, gaz bombası ve gerçek mermilerle müdahale eden polise YDG-H üyeleri molotof kokteyli, havai fişek, ses bombası ve  silahlarla karşılık verdi.  Mahalleye girmeye çalışan polis ile YDG-H üyeleri arasında şiddetlenen çatışmada ard arda patlama sesleri duyulurken, mahallede oturan yurttaşların tencere tava eylemi gerçekleştirerek  polise tepki gösterdi.
 
Öte yandan günlerdir çatışmaların aralıksız sürdüğü ve çok sayıda evin polisler tarafından tarandığı  Xaçort Mahallesi'ne bağlı Sürmeli Sokak'ta halka bir araya gelen HDP ve DBP Eşbaşkanları ile HDP milletvekillerine polis gaz bombaları ile saldırdı. Eşbaşkanlar ve vekiller bir dükkanda mahsur kaldı. Polis vekillerin sığındığı dükkanın önünde bekliyor.
 
Çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. (WanGundem)

3-322.jpg

4-254.jpg

3-321.jpg

4-253.jpg

5-162.jpg

6-090.jpg

7-056.jpg

8-046.jpg

9-033.jpg

10-023.jpg

Editör: Wan Haber