Sokağa çıkma yasağı ile ilgili vatandaşların en çok merak ettiği ve arama motorlarında sordukları soruların başında hafta sonu yasaklarında Kargo firmalarının hizmet verip vermediği ile ilgili olmaktadır. Bu konu ile ilgili normal çalışma süreleri kapsamında belirli düzenlemeler mevcut iken, bir de koronavirüsü salgınının olduğu ve sokağa çıkma yasağının hafta sonları tam gün şeklinde uygulandığı durumlarda nasıl bir rota çizileceği merak edilmeye başlandı. Konu ile ilgili en sağlam ve net kaynak tabii ki de İçişleri Bakanlığının 81 il Valiliğine göndermiş olduğu sokağa çıkma yasağı ile ilgili genelgedeki ibarelere bakmaktır.

Kargo firmaları Normal şartlar altında cumartesi günleri hizmet veriyor. Fakat son zamanlarda bazı e-ticaret platformlarının da kendi dağıtım ağlarını da kurması ile beraber dolayısıyla da pazar günleri de dağıtım gerçekleştirilebiliyor. Dolayısıyla sipariş verilen platformun kargo gönderim seçenekleri, ve bu doğrultuda hafta sonu dağıtım ile ilgili belirleyici husus olması.

Sokağa Çıkma Yasağında Kargolar Çalışıyor Mu?

İçişleri Bakanlığının, 81 il Valiliğine göndermiş olduğu genelge ile sokağa çıkma kısıtlamaları bağlamında kimlerin çalışma iznine sahip olacağını belirtmiştir.

 Buna göre genelgede kargocular açısından yer alan bilgiler ise aşağıda yazılmıştır:

Malzeme ya da ürünlerin nakliyesinde veya lojistiğinde (kargo dahil), Yurtiçi ve yurtdışı taşımacılık, depolama ile alakalı çalışmalar bağlamında görevli olanlar, Kargo, su, gazete ve mutfak tüpü dağıtım firmaları ile çalışanları, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları bu yasaklardan muaf tutulacak. Böylelikle sokağa çıkma yasağında kargolar dağıtım gerçekleştirebilecek.

İçişleri Bakanlığının genelgesine bakıldığında Kargo firmalarının hafta sonu yasaklarında çalıştığı anlamı çıkıyor.

Editör: Wan Haber