Covid-19 salgını ile bulaşı en düşük seviyeye indirmek amacıyla konulmuş Bu kısıtlama tedbirleri 2021 senesinde de devam ederken, Diğer taraftan bilim kurulu ve kabine toplantılarının, yasakların kalkacağı tarihi ne zaman açıklayacağı merak ediliyor.

peki bu hafta sonu yani 9 ve 10 Ocak tarihlerinde sokağa çıkma yasağı var mı? Yasaklar ne zaman kalkacak? Bu akşam sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlayacak? İşte son dakika haberine ilişkin detaylar...

Her hafta sonu olduğu gibi aynı şekilde bu hafta sonu yani 9-10 Ocak tarihlerinde de toplamda 56 saat sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek. Bu bağlamda hafta sonunun gelmesi ile beraber vatandaşların gündeminde tekrardan hafta sonu yasak saatleri yer almaya başladı.

Son Dakika Haberi: Kısıtlamalar Tedbirler Ne Zaman Bitecek?

Koronavirüsü vaka sayısındaki artışla birlikte 81 ilde pek çok değişik kısıtlama kararı alınırken, bunlardan biri de hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma yasakları olmuştu. Tam da bu hususta gün içerisinde milyonlarca vatandaşın gündeminde yerini alan kısıtlama saatleri 5 gün boyunca (Hafta içi) 21:00 ile 5:00 şeklinde uygulanırken, Cumartesi ve Pazar günü ise 56 saat kesintisiz bir şekilde devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliğine gönderilen sokağa çıkma kısıtlamaları konulu genelge bağlamında yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21:00 ile 5:00 arası, hafta sonları ise Cuma akşamı saat 21:00’dan itibaren başlayıp Pazartesi sabahı saat 5:00’e kadar sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağını belirtildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan cumhurbaşkanlığı kabinesi yeni kararların alındığı anımsatıldı.

Editör: Wan Haber