insanların koronavirüsünden nasıl hayatlarını kaybettiğini gördükçe sizlerin sayesinde ne kadar çok insanı kurtulabileceğinizi de görüp umutlanıyoruz” diye ekledi.

Alman Hükümeti Olarak

Almanya şansölyesi Angela Merkel video konferans ile Türk çifte, Almanya adına teşekkür ettiklerini dile getirdi. “Alman hükümeti olarak Türkiye’de sizler gibi araştırmacılar olduğunu görmek bizleri sonsuz şekilde gururlandırıyor. Avrupa Birliği’nin onayının çıkmasını ve ilk aşılamanın başlamasını büyük bir heyecan ile beklediklerini de sözlerine ekledi.”

Angela Merkel Sordu, Onlar Cevapladı

Almanya şansölyesi Angela Merkel Türk çifte seneler sürecek bir aşı geliştirilmesi açısından hızlı çalışma fikri ne zaman doğdu? Şeklinde bir soru yöneltti. Sabah kahve içerken mi bunu yapalım dediniz? Bu soruya Özlem türeci Cevap verdi. “Eşim Uğur Şahin Wuhan’da meydana gelen ilk vakalardan sonra harekete geçti. Hemen bütün ekibimize, ortaklarımıza da haber saldık. 24 Ocak tarihinde kahvaltıda bunu kararlaştırdık ve salgın olabileceğini hesaplayıp çalışmalara başladık.” Diye cevap verdi.

Bilindiği gibi Çin’in wuhan kentinde meydana gelen koronavirüsü bütün hayatımızı çok yakından ilgilendirmektedir. Özellikle de Almanya başta olmak üzere bütün dünya devletleri, aşı geliştirme çalışmalarına son sürat devam etmektedir. Almanya, aşı çalışmalarında önemli bir konumda bulunmaktadır. Bu nedenle Almanya’yı yöneten isim geliştirmesini başaran 2 Türk ile video konferans ile görüşerek onları tebrik etti.

Editör: Wan Haber