FETÖ’nün mülkiye örgütlenmesine yönelik yürütüldüğü belirtilen soruşturma kapsamında tutuklanan sanıkların ifadeleri ortaya çıkıyor. İddiaya göre Fethullah Gülen, kaymakamlara Bylock üzerinden gönderdiği mesajda “Çocuklarınıza ’Fethullah’ adını vermeyin dedi.

‘İTİRAFÇI OLDULAR’ İDDİASI

Söz konusu haberin kaynağı Tokat. DHA’nın haberine göre  tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin desteğiyle FETÖ/PDY’nin ’mülkiye yapılanması’nı yönelik soruşturma başlattı. Şu ana kadar 29 kaymakam ile 4 kaymakam adayının tutuklandığı soruşturmada, 11 kaymakam ise itirafçı oldu ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İddiaya göre kaymakam ve kaymakam adaylarının imamı olduğu belirtilen ve ‘Yunus’ adını kullanan Y.A. ifadesinde FETÖ yapılanmasının işleyişine ilişkin bilgi verdi.

‘TABLET DAĞITILDI’

Y.A. ifadesinde, kaymakam aday grup sorumlularına Bylock yüklü tablet dağıtıldığını söyleyerek, şunları anlattı: “Bu tabletler evde kullanılmazdı. Bu programı Wi-Fi üzerinden internet kafelerden çalıştırıyordum. Tablet verdiğim kişilerle buradan haberleşiyordum. Bunlara Fethullah Gülen’den gelen notları gönderiyordum. Fethullah Gülen, ByLock’tan kaymakam çocuklarına verilecek isimleri gönderiyordu. Kaymakamlar, bu isimleri çocuklarına veriyorlardı. Ayrıca Fethullah Gülen, dikkat çekmemesi için kaymakam çocuklarına ‘Fethullah’ ismini yasakladı. Bu isim yerine daha çok çağdaş ve güncel isimlerin konulmasını isterdi.”

Kaynak: Gazeteduvar

Editör: Wan Haber