Filistin'de gözaltına alınan babası ve ağabeyinin ardından İsrail askerlerine kafa tutarak dünya gündemine oturan kız çocuğu Ahed Tamimi'nin yüzü güldü. Tamimi'nin uzun süredir cezaevinde bulunun babası Bassem Tamimi, kefaleti ödenerek serbest kaldı.
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın davetlisi olarak İstanbul'a gelen ve bir dizi etkinliğe katılan Filistnili cesur kız Ahed Tamimi babasından gelen haberle sevindi. Ahed Tamimi'nin babası Bassem Tamimi, 4 aylık hapis sonrası Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın girişimleriyle kefaleti ödenerek serbest bırakıldı. Cezaevinden çıkan Bassem Tamimi'yi eşi Neriman Hanım mutluluk gözyaşları ile karşıladı.
Filistin'de Ramallah'a bağlı Nebi Salih Köyünde yaşayan tamimi ailesinin bu mutlu gününde komşuları da yalnız bırakmadı. Kendisini karşılamaya gelen Filistinlileri zafer işareti ile karşılayan baba Tamimi, yapılan kutlamada tebrikleri kabul etti.
Basim Tamimi, Geva Binyamin Batı Şeria'da, İsrail ürünlerinin boykot çağrısında bulunduğu bir süper marketteki eylem sırasında Ekim ayında tutuklanmıştı. Filistin Popüler Direniş Hareketi ayaklanmasında; Nebi Salih köyünde ve ulusal düzeyde popüler direniş aktivistlerinden sayılan Basim Tamimi, yürüyüş ve direniş etkinlikleri düzenlemek cezasıyla, 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
(ÖFA-ÖK-Y)

12.02.2013 12:55:59 TSI

Editör: Wan Haber