Edremit Belediyesi tarafından 'Edremit'te Temizlik Günleri' adı altında başlatılan ve bir hafta sürecek olan temizlik kampanyasının startı Süphan Mahallesi’nde verildi. Süphan Mahallesi'nden stardı verilen temizlik kampanyasına Edremit Belediyesi eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Edremit ilçesinin tüm mahallelerinde temizlik kampanyasının sürdürüleceğini ifade eden Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, bahar aylarıyla beraber ilçe genelinde tüm alanlarda başlattıkları çalışmalar gibi en önemli konulardan biri olan temizlik alanında da halkı çevreye karşı duyarlı olabilmesi için temizlik kampanyaları düzenlediklerini söyledi. Çevreye saygının insana saygıyı geliştireceğini ve temiz bir çevrenin temiz bir toplumu beraberinde getireceğini belirten Çetin, bu inançla tüm mahallelerde kadınların, çocukların, yediden yetmişe tüm kesimlerin katılımıyla temizlik kampanyalarını bir hafta boyuncu yürüteceklerini söyledi.


Edremit Belediyesi Eş Başkanı Abdulkerim Sayan ise, Edremit'in bir sahil kenti olması dolaysıyla özellikle temizlik konusunun kendileri için en hassas konulardan biri olduğunu belirtti. Belediye olarak sahil kıyı şeridi ve piknik alanları olan mesire alanlarının hafta sonlarında yüz binlerce kişiye ev sahipliği yaptığını ve haliyle tüm alanlardan daha yoğun bir şekilde çevrenin kirletildiğine dikkat çeken Sayan, bununla beraber iç mahallelerde de yoğun bir çevre kirliliğinin geliştiğini ifade etti.

3-198.jpg


Yapılan konuşmaların ardından temizlik kampanyasına katılanlara şapka, önlük, eldiven ve maske dağıtılmasının ardından katılımcılar yol güzergahları ve ara sokaklarda temizlik çalışmalarına başladı.

Editör: Wan Haber