ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) geçtiğimiz yıl düzenlediği ‘Dünya Turnuvası’ isimli online yarışmada, Van Gölü’nün uzaydan çekilmiş fotoğrafı en iyi fotoğraf olarak seçilmişti. Astronot Kate Rubins tarafından 2016 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yörüngesinde dolanırken, dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü’nün eşsiz bir fotoğrafını çekmişti. ‘Dünya Turnuvası’ isimli online yarışmada Van Gölü’nün uzaydan çekilmiş o eşişiz fotoğrafı, tüm uzay fotoğraflarını eleyerek birinci olmuştu.

‘Van Gölü Edremit Piknik Festivali’

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, NASA'da birinci olan fotoğraf için verdiği piknik sözünü yerine getirdi. Her yıl düzenli piknik festivali yapacaklarını belirten Say, "Bugün Edremit Piknik Festivali’nin ilkini gerçekleştiriyoruz. İnşallah bundan sonra haziranın ilk haftasında burada ‘Van Gölü Edremit Piknik Festivali’ olarak devam ettireceğiz” dedi.

'Festival ilgi görmedi'

Edremit Belediyesi tarafından ilki düzenlenen ‘Van Gölü Edremit Piknik Festivali’ halktan beklenilen ilgiyi görmezken, festivalden habersiz parka gelip piknik yapmak isteyen vatandaşlar ise Van Gölü'nün eşsiz tadını çıkardı.

Editör: Wan Haber