Türkiye ve Güney Afrika donanma komutanlarının eşleri Bursa'nın İznik ilçesindeki tarihi mekanları gezdi.
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral E. Murat Bilgel'in resmi konuğu olarak Türkiye'de bulunan Güney Afrika Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Johannes Mudimu, eşi ve beraberindeki heyetle bugün Gölcük'te bulunan Donanma Komutanlığı'nı ziyaret etti. Misafir koramiral Gölcük'te incelemelerde bulunduğu esnada, eşi Yvonnes Mudimu, Türk Deniz Kuvvetleri Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Şükrü Korlu'nun eşi Belgin Korlu ve mihmandar subaylar refakatinde İznik'i gezdi.
Darka tatil köyünde öğle yemeği ile başlayan İznik gezisinin ilk durağı tarihi Lefke Kapı oldu. Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Songül Gündü, komutan eşlerini Lefke Kapı'da çiçeklerle karşıladı. İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Gök'ün eşi Gönül Gök'ün de eşlik ettiği heyet, buradan Yeşil Cami ve Ayasofya Camii'ni gezdi, ardından İznik çinilerini inceledi. İznik çinisinin imalat safhasını yakından görme fırsatı bulan heyet, Cinici İznik'in işletme sahibi ve aynı zamanda gezi boyunca tercümanlık yapan Emre Atkın'a teşekkür etti.
Geziden ve gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını ifade eden donanma eşleri, ikinci kez İznik'e geldiklerini, ilçenin tarihi zenginliği ve tabii güzelliklerinden çok etkilendiklerini söyledi.
(MŞ)

05.02.2013 17:30:30 TSI

Editör: Wan Haber