WanHaber - Haber Merkezi

Van'ın Erciş ilçesinde 38 Milyon 176 bin TL maliyetle yapımı tamamlanan içme suyu artıma tesisinin açılışı gerçekleştirdi.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telekonferans aracılığıyla bağlandı. Erdoğan, kameraların tesisi ayrıntıları ile göstermesini isterken "Maşallah" ifadesini kullandı. 

"232 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK"

Canlı bağlantıda konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediyen Başkan Vekili Bilmez tesis hakkında bilgi verirken, "Açılışını yapacağımız Erciş İçme suyu Arıtma Tesisi ile Erciş İlçe merkezinin 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacaktır. İşin maliyeti 38.176.000 TL’dir. Günlük 76.000 m³ arıtma kapasitesine sahip olan proje yaklaşık 232.000 kişiye hizmet verebilecektir." dedi.

Van depreminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları ile şehre her alanda önemli yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Vali Bilmez, "Depremden sonra da, İlimizde (Erdoğan'a) talimatlarınızla tamamlanan içme suyu tesisleri ile 1.332.000 kişinin içme suyu ihtiyacı karşılanabilecektir. Akkoyunlulara Başkentlik etmiş Erciş İlçemize yapılan içme suyu Arıtma tesisi ile ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirilen 363 tesis ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu. 

Vali Bilmez'in konuşmasının ardından AK Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, Osman Nuri Gülaçar, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve ilçe protokolünün de katılımıyla açılış kurdelesi kesildi. 

Editör: Wan Haber