Terapistlere göre

Terapistlere göre, cinsel içerikli rüyalar görmenin sebebi “tatmin edilmeyen cinsel istek” olabilir. Yaşanan bazı cinsel rahatsızlıkların habercisi de bu rüyalar olabilir ancak endişelenmemek gerekir çünkü çoğu zaman bu rüyalar insanların karşısına günlük hayatında yaşadıklarının yansıması olarak çıkar.

Gelelim bu rüyaların anlamlarına

Gördüğünüz cinsel içerikli rüyaların anlamını merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edin.

Cinselliğe zorlanmak

Eğer rüyanızda cinselliğe zorlandığınızı görüyorsanız, bu partnerinizle yakınlaşmanız halinde sekste başarısız olmaktan korktuğunuzun göstergesidir. Bu yakınlaşmayı reddederseniz onu kaybetmekten korktuğunuza işaret eder. Eğer daha önce tecavüze uğramadıysanız (ki umarız uğramamışsınızdır.) bu rüyalardan korkmanıza hiç gerek yoktur. Çünkü o zaman gördüğünüz bu rüyalar, sizin hoşlandığınız/ sevdiğiniz/ birlikte olduğunuz kişiye onunla seks yapacak kadar güvendiğinizi gösterir.

Tuhaf biriyle seks

Eğer cinsel içerikli rüyanızda normalde asla sevişmek istemeyeceğiniz biriyle seviştiğinizi görüyorsanız, bu aslında o kişinin hayatındaki bir şeye özendiğinizi gösterir. Mesela bir terfi bekliyorsunuzdur ve kendi işinin sahibi olan şişman karşı komşunuzla seviştiğinizi görmüşsünüzdür. Bu, komşunuzun patron olmasına özendiğiniz için onu rüyanızda böyle görmenize sebep olur. İşin güzel tarafı ise arzuladığınız şeye ulaşmak üzere olduğunuzda da bu rüyaları görürsünüz.

Hemcinsinizle seks

Eğer normalde heteroseksüel biriyseniz ve hemcinsiniz olan bir arkadaşınızla seviştiğinizi rüyanızda görüyorsanız, bu gerçek hayatta onunla gerçekten duygusal bir bağ kurduğunuzu, yakın arkadaş olduğunuzu gösterir. Hemcinsinizle seks yaptığınızı görmek, onunla olan arkadaşlığınızı ön plana çıkardığınızı gösterir. Gerçek cinsel tercihlerinizle alakası yoktur.

Korunmadan seks yaptığınızı görmek

Eğer rüyanızda korunmadan seks yaptığınızı veya cinsel yolla bulaşan bir hastalık kaptığınızı görüyorsanız, bu partnerinize veya sevdiğiniz kişiye gerçekten güvenmediğinizi gösterir. Kendinizi duygusal anlamda korunmasız hissediyor ve güvenmediğiniz bu kişiyle işlerin ciddileşmesinden korkuyorsanız bu rüyayı görmüş olabilirsiniz.

Eski sevgilinizle seks yapmak

Rüyanızda eski sevgilinizle seks yaptığınızı gördüyseniz hayatınızdaki kişinin (veya hayatınıza girme ihtimali olan kişinin) bazı yönlerini ona benzettiğinizin göstergesidir. Eğer rüyanızda gördüğünüz eski sevgilinizle pek de iyi zamanlar geçirmediyseniz, yeni kişiyle ilişkiye başlamadan önce bir kez daha düşünün çünkü bu rüya yeni kişinin bazı kötü huylarını eski sevgilinize benzettiğinizin habercisi olabilir.

Sevgilinizi aldattığınızı görmek

Cinsel içerikli rüyanızda sevgilinizi aldattığınızı gördüyseniz, bu sevgilinize karşı yaşadığınız bir pişmanlığı gösterir. Belki de gerçekten başka bir erkekle flört etmiş ve çizgiyi aşmışsınızdır ya da belki sevgilinize bir yalan söylemişsinizdir. Aldattığınızı görmek, sevgilinize karşı hissettiğiniz suçluluk duygusundan kaynaklanır.(Milliyet)

Editör: Wan Haber