Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suriye toplantısı için Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefon görüşmesi yaptı.

Kerry'nin talebiyle gerçekleşen görüşmenin başında Bakan Kerry, Ankara'da Pazartesi akşamı suikast sonucu Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la da bir telefon görüşmesi yaptığını ifade etti ve başsağlığı diledi.

Bakan Çavuşoğlu, olaydan Türkiye'nin de büyük üzüntü duyduğunu, Rus mevkidaşı ile Büyükelçi Karlov'un cenazesinin Moskova'ya varışını beklediklerini ve hem Türkiye'nin hem de Rusya'nın saldırının arkasında Fetullah Gülen örgütünün olduğunu bildiğini belirtti. Saldırgan hakkında da bilgi paylaştı.

Görüşmede daha sonra, Moskova'daki Suriye konulu üçlü toplantı gündeme geldi, Bakan Çavuşoğlu toplantı sonunda yapılan ortak açıklamanın toplantıda ele alınan temel hususları yansıttığını ifade etti.

Görüşmede ayrıca, Bakan Kerry'nin sorusu üzerine Bakan Çavuşoğlu Kıbrıs bağlamındaki son gelişmeler hakkında da muhatabını bilgilendirdi.

Kaynak: Al Jazeera

Editör: Wan Haber