Van’ın tek meydanı olarak bilinen Beşyol’da kurulan askı standı, birkaç gün öncesine kadar da elbiselerle doluydu. Son zamanlarda havaların soğuması ile birlikte askıdaki elbiseler yoksullar tarafından kapışıldı. 

Özellikle Suriyeli yoksul ailelerin soğuk havalardan etkilenerek söz konusu askılarda elbiseleri alıp kullanırken, vatandaşlar ise Beşyol Meydanı'na "Dolabında durmasın, sokakları ısıtsın" sloganıyla konulan standın faydalı olduğunu belirtiyor. 

Akdamar Ajans kurucusu ve Wanhaber Genel Yayın Yönetmeni Uğur Tunçdemir, kış şartlarının çok ağır geçtiği Van’da, ihtiyaç sahibi insanlara faydalı olmak ve bunun yanında vatandaşlarda duyarlılık oluşturmak amacıyla kurdukları askı standında bugünlerde elbise kalmadığını belirterek, vatandaşların ihtiyaç fazlası elbiselerini buraya asmalarını istedi.

Yoksulluğun insanların kaderi olmadığını, yardımlaşmanın ve paylaşmanın eksikliğinden kaynaklandığını dile getiren Tunçdemir, “Ben daha önce de açıkladım; bu kentteki ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı, ulaşamıyorsak bile farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir stant kurduk. Stant başında kimsenin beklemediğini ve beklemeyeceğini söylemiştik, öyle de yaptık. İhtiyaç sahibi kişiler kimseye sormadan, çekinmeden rahatlıkla ihtiyacı olduğu kadarını temin edebiliyor.” ifadelerini kullandı.

Tunçdemir, evinde eski veya kullanılmayan elbisesi olan vatandaşların Beşyol’daki standa bırakmasını ve yoksulları sevindirerek hayır işlemesi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: Van Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber