Sebze Hali Kavşağı'nda bir araya gelen BDP Van İl Örgütü ile partililerden oluşan kalabalık, Doğu Caddesi üzerinden Belediye Kültür Merkezi’ne kadar yürüdü. Kültür Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan BDP Van İl Başkanı Musa İta, Kürt halkı olarak tarihi bir süreçten geçtiklerini belirtti. Kürt halkı olarak her zamankinden daha çok ulusal birliğe ihtiyaçları olduğunu ifade eden İta, “Bizim bu süreçten bütün bireysel iç tartışmalarımızı bir kenara bırakıp Kürt Halk önderliğinin başlatmış olduğu demokratik kurtuluş hamlesi etrafında kenetlenmeliyiz” dedi.


""

Türkiye Devleti ve Hükümeti başta olmak üzere bütün egemen güçlerin barış sürecini yeterince anlamadığını ve gereken önemi göstermediğini dile getiren İta, “Bunun kanıtı olarak devletin başlatmış olduğu askeri hareketlilikler ve koruculuğun lağvedilmesi yerine yaygınlaştırılması, cezaevlerinde baskıların arttırılması gibi daha birçok anti demokratik uygulamalarını gösterebiliriz” şeklinde konuştu.


Açıklamasında devlete çağrıda bulunan İta, “Kürt halk önderinin çağrısına uygun olarak hareket edip anti demokratik uygulamalarına son verip bu sürecin ruhuna denk demokratikleşme adımlarını atmalıdır” ifadelerinin kullandı.


Basın açıklamasına Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, bazı sivil kuruluş temsilcileriyle partililer katıldı.

""

Editör: Wan Haber