Galeriden alabiliriz

Öncelikle 2. El arabayı nereden alacağımızı belirlemek olacak. Arabayı nereden alacağımızla ilgili seçenekler ise, bir galeriden alabiliriz. Yani 2. el araba alım satımı işiyle uğraşan ticari bir kurum. Tabi galeriden alacağımız zaman bunun sadece fiyat kısmında sıkıntı yaşayabiliriz. Çünkü ikinci el arabamızı ticari bir müesseseden aldığımız için bu müessesenin kâr payını da biz ödüyor olacağız. Normalde sahibinden alacağımız araça oranla yüzde 5 - yüzde 10 civarı fazla bir ücret vememiz gerekecek. Bunun yanında avantajı ise kurumsal bir firmadan alacağımız için dolandırılma arabada herhangi bir sorun çıkması durumunda yasal bir muhatap bulabiliyor olabilecek olmamız.

Tanıdık birinden alabiliriz

İkincisi ise tanıdığımız birinden arabayı almak daha sağlıklı olacaktır. Çünkü kimden aldığıız belli ve fiyat konusunda ise anlaşabileceğimiz birisi olacaktır.

Aracı sahibinden alabiliriz

Son olarak arabamızı sahibinden alabiliriz. Sahibinden araba almanın çok avantajı ve dezavantajı vardır. Tabi ki en önemli avantajı bize maliyet olacaktır. Galeriye ve ya yetkili satıcıya vereceğimiz komisyon cebimizde kalacaktır. Ama sahibinden araç alırken kontrol etmemiz gereken birçok değişken vardır.

Dikkat edilecek hususlar

Kişi güvenilir mi? Alış satış sırasında dolandırılma ihtimaliniz var. Araç gerçekten söylendiği kilometrede mi? Araçın kazası var mı? Varsa ne ölçüde bir kaza. Araçın ikici el piyasası istenilen fiyatta mı? Bunların hepsine dikkat etmeniz gerekecek. Sahibinden araç almaya karar verdiyseniz, tavsiyemiz, yanınızda arabadan anlayan biriyle veya bir usta ile aracı görmeye gitmeniz gerekmektedir.

Daha sonrasında araba alıp satımında kullanılan son teknoloji olarak araç ekspertizi yani aranızı bilgisayar yardımıyla tüm hata ve kusurlarını görebilir bu anlamda hareket edebilirsiniz.

Editör: Wan Haber