Medstar Antalya Hastanesi Kanser Merkezi Başkanı Prof.Dr. Mustafa Özdoğan, Kanser Okulu Projesi ile bilinçli bir toplum oluşturmak istediklerini belirterek, "Bu proje ile biz el ele verip ülkemizde bir 10 yıl, 20 yıl sonra meyvelerin toplanacağı bir tohum ekiyoruz" dedi.
Medstar Hastaneler Grubu Kanser Merkezi, Kanserle Savaş misyonu doğrultusunda toplumu bilgilendirmek amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kanser Okulu eğitim projesi kapsamında 2. ders başlıyor.
Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda düzenlenen eğitimin ikinci dersinin konusu 'Çevresel faktörler, yaşam tarzı ve kanserle ilişkisi' olarak belirlendi. İkinci ders öncesi, Medstar Antalya Hastanesi Kanser Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan kanserle mücadelenin önemli bir konu olduğunun altını çizerek, düzenledikleri ilk toplantıya 800 kişinin katıldığını söyledi. Kanserin önlenebilen bir hastalık olduğunu ifade eden Özdoğan, şöyle konuştu: "Bir kısmını önleyemesek de erken tanı çok önemlidir. Bunu vurgulamak istiyoruz.Bu amaçla bilim dünyası, halk, sivil toplum kuruluşlarını yerel ve ulusal devlet yetkilileri bir araya geliyoruz. Kanserle sadece bir grupla mücadele edilemez. Biz el ele verip ülkemizde bir 10 yıl, 20 yıl sonra meyvelerin toplanacağı bir tohum ekiyoruz. Bilgi doğru yerden alınırsa başarılı olunur.Tam tersi olursa toplumda korku olur. Amacımız korkudan uzak bilinçli, kanserle doğru mücadele eden bir toplum oluşturmaktır."
Medstar Antalya Hastanesi Kanser Merkezi Radyoloji ve Nükleer Tıp Uzmanı Prof.Dr. Akın Yıldız, kanserle savaşın hep gündemde olan bir konu olduğunu belirterek, erken tanının önemine dikkat çekti. Bu noktada toplumun bilinçli olmasının önemine işaret eden Dr. Yıldız, okulda verilen derslerin faydalı olduğuna değindi.
(İA-HO-Y)

09.12.2012 14:58:56 TSI

Editör: Wan Haber