Koronavirüs pandemisi ile birlikte hükümet karar alarak açık cezaevinde kalan mahkumlarına izin vermişti. Çeşitli suçlardan cezaevine giren ve burada cezalarını çeken hükümlüler sevinçle aileleriyle buluşmuş ve özgürlüğün tadına varmışlardı.

Adalet Bakanlığı Kasım ayı itibariyle yeni bir karara imza atarak cezaevi hükümlülerinin izin sürelerini 2 ayda daha uzatmıştı. 30 Ocak tarihi itibariyle hükümlülerin izin süreleri sona eriyor. Peki Açık cezaevi izinleri uzayacak mı? Hükümlü izin süreleri uzatılacak mı? Mahkum izinleri ne zaman bitecek?

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ 2 AY DAHA UZATILIR MI?

Tüm Dünya'yı hükmü altına alan Kovid-19 salgını Türkiye'de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Pandemi dolayısıyla ülkemizde çeşitli tedbir kararları alınırken, bulaşın en aza indirilmesi noktasında büyük çaba sarfediliyor. Sokağa çıkma yasakları, yiyecek içeçek sektörüne getirilen kısıtlamalar, okulların uzaktan eğitime geçmesi gibi kararlar bu kararlardan bazılarıydı. Getirilen yasak ve kısıtlama önlemleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın her gün paylaştığı vaka tablosuna yansıyor. Türkiye'de yeni bulaş oranı günden güne daha da düşüyor. Açık Cezaevi izinleri uzatılacak mı? diye bekleyen hükümlüler ise internet üzerinden gelişmeleri yakından takip ediyor. Adalet Bakanlığı'ndan gelecek açıklamaya dikkat kesilen Açık Cezaevi hükümlülerini mutlu edecek duyuru geldi.

CEZAEVİ İZİN SÜRELERİ NE ZAMAN BİTECEK? AÇIKLAMA GELDİ

Adalet Bakanlığı 25 Ocak 2021 tarihinde 2 ay daha izin süresi uzatıldı kararı aldı. 31 Mart 2021 tarihi itibariyle izin süresi sona erecek hükümlüler müjdeli haberle birlikte sevince boğuldu.

Editör: Wan Haber