Bu sayede 2019 yılında yeni bekçi alımı duyurusu bekleyen on binlerin meraklı bekleyişi son buldu.  

Emniyet güçlerine dahil olarak kadrolu şekilde kendi memleketlerinde görev yapmak isteyen bekçi adayları için 8 bin kişilik yeni alım kadrosu verildi ve ilana çıkılıyor.

Daha önce de ilk olarak ziyaretçilerimizle paylaştığımız 2019 bekçi alımı konusunda İçişleri Bakanımız 13 Şubat 2019 tarihinde açıklamalarda bulundu. Resmi Gazetede yayınlanan 10 bin bekçi kontenjanının 2 bin kadarı mevcut 1. döneme ayrıldığı için, geri kalan 8 bin bekçilik kontenjan 2019 Mart ayında yapılacak olan 2. dönem bekçi alımına ayrılmış durumdadır. İşte o açıklama:

Bekçi alımında 2019 yılında aranacak olan ikamet, askerlik ve yaş şartı henüz belli değil. Mevcut yönetmeliğe göre yaş durumunuzu BURADAN hesaplayabilirsiniz. Sitemizi takip edip haberleri en hızlı şekilde takip edebileceğinizi unutmayın.

8 bin bekçi alım süreci şöyle işleyecek:

  1. 2019 Mart ayı içinde bekçi alım duyurusu gelecek. Kontenjan 8 bin.
  2. Polis Akademisi 2019 2. dönem bekçi alımı başvuru kılavuzunu yayınlayacak.
  3. 2019 8 bin bekçi alım il kontenjanları, yaş ve ikamet şartları belli olacak.
  4. Askerlik ve bedelli başvurusu yapanların durumu belli olacak.
  5. Ön başvuru ve sınavlar süreci başlayacak.

Bekçi adayları; Mart 2019'da yapılacak 8 BİN bekçi alımını kaçırmamak, yazılı ve sözlü sınavına çalışmak için mutlaka uygulamamızı satın alın. Bu sayede on binlerce rakibinizin bir adım önünde olacaksınız! (bekcialimi.com)

Editör: Wan Haber