Coronavirüs önlemleri kapsamında birçok yasak ve kısıtlama uygulanmaya başlandı. Yeni tip covid-19 ile mücadele kapsamında 65 yaş üstü ve vatandaşlar için alınan sokağa çıkma yasağı kararı halen devam etmektedir. Günlerdir sokağa çıkması yasak olan milyonlarca vatandaş için bu kısıtlamaların ne zaman biteceği merak konusu oldu.  Peki 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? 65 yaş üstü vatandaşlar ne zaman sokağa çıkacak?

Korno virüs önlemleri kapsamında birçok yasak ve kısıtlama hayatımıza uyarlandı. Özellikle de ilaç, Sağlık hizmetleri, gıda gibi zorunlu gereksinimleri karşılayan yerlerin dışında birçok iş yerleri kapatılmak zorunda kaldı. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar ile 20 yaş altı bireylere sokağa çıkma yasağı getirildi. Bu yasak ya da kısıtlamadan etkilenen pek çok yaşlı vatandaşlar kısıtlamaların ve yasaklamaların ne zaman biteceğini öğrenmek adı altında internette çeşitli araştırmalar yapmaktadır. İşte 65 yaş üstü vatandaşlar ne zaman sokağa çıkacak? Sorusunun cevabı...

Yasak Esnetilecek mi?

Hükümet, Coronavirüsü salgını ile ilgili çeşitli kararları gözden geçirmektedir. AK Parti ve bakanlıklar nezdinde yapılan toplantılarda ve çalışmalar neticesinde coronavirüs mücadelesine ilişkin çeşitli değerlendirmeler yapıldı. 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmesi ilk kararlardan olduğu için bu grubu kısmen de olsa rahat edebilmek ve devamlı evde kalmalarının yarattığı psikolojik ve diğer hastalıkları azaltmak amacıyla çeşitli yöntemler geliştirmeye çalışılıyor. Toplum nezdinde bu konuda oluşan istekler doğrultusunda 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonları izin verilmesi planlanmaktadır.

Bu plan sokağa çıkmanın günde 3 saat ile sınırlı olması, sokağa çıkan 65 yaş üstü vatandaşların maske takması, sosyal mesafelerin korunması koşullarının yerine getirilmesi ile gerçekleştirilebilecek.

Bu karar, 21 Mart 2020 tarihinden itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanan 7,5 milyon vatandaşı ilgilendirmektedir.

Yasak Ne Zaman Bitecek?

65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamalarını ne zaman sona ereceği henüz belli değil. Coronavirüsü salgınında risk tamamen ortadan kalkana kadar bu önlemlerin devam edeceği düşünülüyor.

Sağlık Bakanı Dr Fahrettin koca yapmış olduğu açıklamada “65 yaş üstü vatandaşların evde 1.5 aydan fazla kaldığını, bunun diğer sağlık problemlerine yol açabileceğini, bu durumun daha da kötüleşmesini engelleyebilmek amacıyla özellikle de ülkemizdeki coronavirüs tablosunun 2, 3 hafta sonraki durumuna göre çeşitli kararlar alınabileceğini açıkladı.

Editör: Wan Haber