Herhangi bir vatandaşın, herhangi bir sağlık kurumundan randevu alıp tedavi olması amacıyla iki tane yöntem vardır.

  1. Alo 182 iletişim hattını aramak
  2. MHRS uygulama sisteminden randevu almak.

Fakat vatandaşlar, MHRS uygulama sistemini biraz zor buldukları için Alo 182 iletişim hattını daha fazla kullanıyorlar. Fakat 13 Şubat 2021 tarihinden itibaren Alo 182 iletişim hattında çeşitli problemler meydana geldiği ve özellikle de cevap vermediği ile ilgili şikayetler arama motorlarında araştırılmaya başlandı.

MHRS hastane randevusu alma işlemlerini Alo 182 iletişim hattından almak isteyen yurttaşlar, hatların yoğun bir şekilde çalışması sebebiyle bu işlemlerini ara sıra gerçekleştiremiyor. Çeşitli polikliniklerden hastalıklarına göre hastane randevusu talep eden vatandaşlar, Alo 182 hattını arayarak bu işlemlerini gerçekleştirmek istiyor.

Peki 182 Neden Cevap Vermiyor?

Hastane randevu alma işlemleri açısından iki farklı yöntem bulunuyor. Bunlardan birincisi MHRS uygulama sistemini kullanmak, diğeri ise ala-182 iletişim hattını kullanmak.

 Ancak bu işlem, çağrıya yanıt veren operatörlerin yoğunluğu sebebiyle sağlıklı bir şekilde bazen işlemeyebiliyor.

Vatandaşlar Mağdur Olmamak İçin Ne Yapabilir?

Yetkililer, Alo 182 iletişim hattından randevu alamayan vatandaşların, MHRS uygulama sistemini kullanarak da yine aynı istedikleri hastaneden istedikleri hekimden randevu alabileceklerini açıklıyor.

MHRS Hastane Randevusu Nasıl Alınır?

İkinci uygulama olan MHRS hastane randevu sisteminde ise internet üzerinden T.C. kimlik numarası ile istenen olan randevular alınabilir. Bu uygulama, en sağlıklı yöntem olarak bilinir.

Randevu Şu Şekilde Alınır:

 www.hastanerandevu.gov.tr veya www.mhrs.gov.tr internet adresi uygulaması üzerinden randevu al bölümüne tıklamak, yeni üye bölümünden kullanıcının belirleyeceği bir şifre ile üyelik oluşturarak da sisteme erişim sağlanabilir.

Sisteme erişim sağlandıktan sonra vatandaşların, istedikleri hastanede, istedikleri hekime istedikleri saat dilimi içerisinde randevu almaları ve tedavi olmaları mümkündür.

Editör: Wan Haber