Kısa çalışma ödeneğine ilişkin olarak detayları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı. Koronavirüs salgının büyük bir hızla devam etmesi ve bunun bir zorlayıcı sebep olmasından dolayı kısa çalışma ödeneğine 1 Aralık’tan itibaren yeni başvuruların başlayacağını açıkladı. Bu doğrultu da 30 Haziran’dan önce başvuru yapmayan iş yerleri de kısa çalışma ödeneği kapsamına alındı.

Bakan Selçuk, 1 Haziran tarihine kadar kısa çalışma ödeneği için başvurmayan yerlerin, 31 Aralık 2020 tarihine kadar İŞKUR’a başvurmaları halinde 3 ay için ödenekten yararlanma hakkına sahip olacaklar.

İlave İşçi İçin Başvuru Yapılabilecek

Bakan Selçuk, 30 Haziran tarihine kadar kısa çalışma ödeneği için başvuran iş yerlerinin, ilave işçileri içinde yeni dönemde başvuru yapabileceklerini söyledi. Daha öncesin kısa çalışma ödeneği için başvurulan işçiler içinse başvuru yapmaya gerek olmadığını, kısa çalışma ödeneği kapsamında bu işçilerin ödenek almaya devam edeceklerini söyledi. Buna ek olarak kısa çalışma ödeneği kapsamında ödenen sürelerin işsiz vatandaşlara ödenen işsizlik maaşından mahsup edilmeyeceğini de ekledi.

Başvurular E-Devlet’ten

Kısa çalışma ödeneği için yeni başvurular bugün itibariyle başladı. Bu kapsamda işçilerinin kısa çalışma ödeneği kapsamında yer almasını isteyen işverenler 31 Aralık 2020 tarihine kadar e-devlet üzerinden başvurabilecek. E-devlet dışında, posta veya e-posta ile başvuruların alınmayacağı ve kabul edilmeyeceği ifade edildi. 1 Aralık 2020 tarihinden sonrasının kısa çalışma ödeneği için başlama tarihi olarak bildirilebileceği ifade edildi. Haberay

Editör: Wan Haber