Corona virüsün tüm dünyayı etkisi altına alması ile çoğu insan hayatını kaybettiği covid-19 virüsünün Türkiye’de görülmesinin ardından 4369 vatandaşımız yaşamını yitirdi devlet aracılığı ile sağlık tedbirleri kapsamında çeşitli önlemlerin alınması Hala devam etmekte vatandaşlar Ramazan Bayramı’nın hemen ardından normalleşme sürecine nasıl olacağını merak etme konusunda çeşitli araştırmalar yapmakta. 

4 Aşamalı Normalleşme Planı Şu Şekilde Olacak

  • Birinci aşama 11 Mayıs 2020 tarihinde başlayacak
  • İkinci aşama 27 Mayıs ile 31 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek
  • Üçüncü aşama 1 Eylül 31 Aralık 2020 tarihleri arasında olacak
  • Dördüncü aşama ise aşının bulunmasının beklenildiği 1 Ocak 2021 ve sonrası olarak planlandı.

Sağlık Bakanı Dr Fahrettin koca son bilim kurulu toplantısının hemen ardından “Bayramdan sonra daha özgürüz. Müjdesini vermişti. Devletin yapmış olduğu çalışmalarda da bayram sonrası hazırlıkları hız kazanmış olduğu toplantılarda bayram sonrasında vaka sayılarının 500’e düşeceği öne sürülmektedir.

İstanbul Hâlâ Riskli Konumda

İstanbul’da bazı semtlerde şunda vaka sayılarında azalma olduğu belirtilmektedir Esenyurt, Bağcılar, Esenler, Küçükçekmece ilçelerinde hala sıkıntı görülmektedir.

Normalleşme takvimi,alınacak yeni kararlar neler?

 

25 İlde Sıfır Vaka

Yapılan son açıklamalara göre 25 ilde 1 havasından büyücü yeni vaka ortaya çıkmamaktadır 50 ilde ise her gün görülen ek vaka sayıları 10 civarında olarak tespit edilmiştir fakat lokal hareketli bütlere bağlı bir şekilde yaşanacak artıkları ve suçlamalar İlkan Demir kurullarının kararlarıyla gözlem altında tutulacak.

İlk Konulan Yasak En Son Kalkacak

Edinilen son kulis bilgilerine göre ilk hangi yasa konulmuş ise, en son o yasak kaldırılacak. Okullar, Bazı kamu kurumlarının faaliyetleri, 65 yaş üstü ve gençlere getirilen sınırlamalar, düğün ve kapalı alan aktiviteleri en son aşamada izin verilecek uygulamalar olacak.

Editör: Wan Haber