WanHaber - Haber Merkezi

17 Eylül’de araç ve yaya geçişlerine açılan ve açılışı büyük sevinçle karşılanan Kapıköy Sınır Kapısı’nın tekrar kapatıldığına dair iddialar gelmeye başladı. Turizmci Reşat Yeşilağaç, konuyla Wan Haber’e konuştu. Yeşilağaç, Razi Sınır Kapısı’na asılan pankartta ‘Sınır Kapısı’nın 2. bir duyuruya kadar yolcu geçişlerine kapatıldığı’ söyleyerek, “Bugün sabah itibariyle Kapıköy Sınır Kapısı kapatıldı.

2. bir emre kadar açmayacaklarını söylediler. Bizim sınır kapısında misafirlerimiz vardı. Sınır kapısı saat 14.00’e kadar açılmadı. Bazı isimlerin araya girmesiyle sadece bugün için açıldı. Biz 2000 yolcu beklerken 500 misafir geldi” diye konuştu.  

‘Doluluk oranı yüzde 20’den 70’e çıktı’ 

Sınır kapısının açılmasıyla beraber otellerdeki doluluk oranının arttığını ifade eden Yeşilağaç, “İran gümrüğünün dediğine göre, Kapıköy’ün açık olduğuna dair onlara resmi bir yazı gitmemiş. Bu konu, bir yetkiliyle olacak iş değil. Son iki haftadır sınır kapısı açıldı ve otellerde doluluk oranımız yüzde 20’den yüzde 70'e çıktı. Yarın sabah itibariyle İran ile bir görüşmenin olması lazım. Ankara'dan tahrana gidilmesi lazım. Bir an evvel yetkililerimizin İranlılarla görüşmeleri gerek” dedi.

Editör: Wan Haber