Ceza Tevkif Evleri katip alımı başvuruları 18 Ocak ile 5 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. CTE katip alımı başvurusu yapan adaylar, heyecan içerisinde sonuçların ne zaman açıklanacağını bekliyor. Her sene belirli zamanlarda CTE kadrolarına pek çok personel alımı gerçekleştiriliyor. 2021 senesinde 160 katip alımı yapılacağı duyurulmuştu. 18 Ocak ile 5 Şubat tarihleri arasında ceza Tevkif Evleri katip alımı başvurusu gerçekleştiren vatandaşlar, alımların sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak içerisinde bekliyor.

Adalet Bakanlığı ceza Tevkif Evleri katip alımı başvuru neticeleri bugün açıklanacak. Yayınlanan kılavuzda, uygulama sınavına katılacak olan Ceza İnfaz koruma katibi adamlarının sözlü sınavlardan önce 12 Şubat 2021 Cuma günü ilan edileceği bilgisi yer alıyordu. Adaylardan, Merkezi sınavlardan almış oldukları puana göre en yüksek puandan başlamak itibarıyla ilan edilen kadro sayısının 20 katı aday ile son sıradaki aday ile KPSS puanı aynı bulunan adaylar, uygulamalı sınava çağrılacak.

Ceza Tevkif Evleri Katip Alımı Başvuru Sonuçları Sorgulaması Nasıl Yapılır?

 Uygulamalı sınavına katılacak olan Ceza İnfaz Kurumu katibi adaylarının, sözlü sınavdan önce 12 Şubat 2021 tarihinde ilgili adli yargı ilk derece mahkemesi Adalet Komisyonu başkanlıkları ile varsa ilgili sınav komisyonunun bağlı olduğu Cumhuriyet Başsavcılığı resmi internet sayfalarından ilan edileceği açıklandı.

Uygulama Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

  22 Şubat 2021 tarihinde adayların bilgisayar ya da daktilo ile vuruş hesabı yapılmadan 3 dakika içerisinde hata yapmadan en az 90 kelime yazıp yazmadıkları tespit edilecek. Belirtilen günde uygulama sınavının belirtilmemesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecek.

 Ceza İnfaz Kurumu katibi uygulama sınavında kullanılacak olan sınav metinleri uygulama sınavının En az 1 hafta önce Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde ilan edilecek.

Sözlü Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Ceza İnfaz Kurumu katipliği sözlü sınavı 31 Mart 2021 ve devam eden günlerde yapılacak.

Editör: Wan Haber