Teknoloji, hayatımızın hemen her alanına o kadar çok yer aldığı ki 90’lardan sonra doğan çocuklar oyun kavramını genel itibariyle PlayStation Ya da bilgisayar oyunları ile bağdaştırmaktadır. Çocuklar, artık dışarıda vakit geçirmek yerine bilgisayarın başında sabahtan akşama kadar vakit geçirmekle meşgul oluyor. Peki Teknoloji zamanından önce yaz tatilleri nasıl değerlendirilmekteydi? Çocuklar yaz tatillerinde bilgisayar ve televizyonlardan uzak bir şekilde nasıl vakit geçiriyorlardı neler yapıyorlardı? Konu ile ilgili merak edilen bütün sorular ve Bu soruların yanıtları haberimizde...

Paten Kaymayı Öğretmek: Özlem ile anılan ya da yad edilen 90’lı seneleri geri getirerek çocuklarınıza paten yapmayı öğretebilirsiniz. Paten kaymak, çocukların arkadaşları ile güzel havanın tadını doyasıya çıkarmalarını sağlayabilmek amacıyla uygulanan mükemmel bir aktivitedir. Tabii ki paten kaymayı öğrenirken oldukça dikkatli olmak gerekir.

Doğa Yürüyüşü Yapmak: Çocuklar, özellikle de 2 yaşından itibaren etraflarındaki nesneleri tanımayı ve bu nesneler ile ilgili ebeveynlerine sürekli sorular sorarak neler oldukları ile ilgili bilgi almayı severler. Bu nedenle yürüyüş yapmak, çocuklar için harika bir yaz etkinliği olacaktır. Çocuğunuz ile birlikte doğa yürüyüşüne çıkabilir açık havanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Bilgisayarın başından kalkıp harekete geçmenin tam vakti.

Parka Gitmek: Parklar, genel itibariyle çocukların vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Tabii ki parkların yanında su parkları da çocuklar için eğlenceli vakit geçirme sahaları olmaktadır. Çocuğunuzun yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirmeleri amacıyla onları parka getirebilirsiniz. Hem o şekilde sosyalleşme aktivitelerine katılarak daha da sağlıklı vakitler geçirebilirler.

Yüzmek Yada Yüzme Dersleri Almalarını Sağlamak: Eğer ki çocuğunuz yüzmeyi bilmiyorsa bu yaz onlara yüzme dersi aldırmaya ne dersiniz? Hadi bakalım şimdi Tam zamanı böylelikle onlara bir sporu teşvik etmiş olursunuz. Hem de özellikle de yaz aylarında havuz, göl, denizde boğulma vakalarının oldukça artmış olduğu son zamanlarda sizler çocuğunuza yüzmeyi öğreterek onları bu tehlikelerden koruyabilirsiniz.

Su Savaşı Yapmak: Su savaşı yapmak, çocuklar için oldukça eğlenceli vakit geçirme aktivitelerinden biridir. Biz de küçüklüğümüzde su dolu minik balonlar ile defalarca savaştık. Çocuklarınız ile keyifli vakit geçirmek istiyorsanız bu yaz onlar ile su savaşı yapabilirsiniz.

Bisiklet Sürmek: Bisiklete binmek, çocuklar için harika bir solo etkinlik saymaktadır. Fakat aynı zamanda harika bir aile etkinliği de olabilir. Çocuğunuz ile birlikte bisiklet gezisine çıkabilir, doğanın kokusunu alabilir, mükemmel vakitler geçirebilirsiniz.

Ağaca Tırmanmak: Pek çok çocuk ağaca tırmanmak ister bu durum oldukça tehlikeli bir durum olmasına rağmen çocuğunuzun bunu sizin gözetimimiz altında yapması onlara güvenli ve eğlenceli vakitler geçirmelerini sağlayacaktır.

Bahçe İşleri İle Uğraşmak: Çocukların uzun doğa ile ilgili bilgi edinebilmeleri oldukça önemli bir durumdur. Bu nedenle yaz aylarında hem eğlenecek hem de bir şeyler öğrenerek geçilmesi amacıyla onlara doğa ile ilgili ya da bahçe ile ilgili çeşitli aktiviteler öğretecek, Onlara hem bilgilendirici hem de eğlendirici zamanlar geçirebilirsiniz.

Uçurtma Uçurtmak: Çocuklarınıza uçurtma uçurmayı öğretmek, aslında nesilden nesile aktarılabilecek harika bir deneyim olmaktadır.  Uçurtma uçurulacak pek çok alan mevcuttur. Sizlerde yaz tatillerini çocuklarımız ile birlikte doğada yürüyüş aktivitesi şeklinde onlara uçurtma uçurmayı öğreterek bunu geçirebilirsiniz.

Seksek Oynamak: Genel itibari ile seksek oyunlarını çoğu çocuk bilmez. Fakat siz onlara bu son derece zevk veren oyunu öğretebilir ve onların arkadaşları ile bu oyunu oynaması için teşvik edebilirsiniz.

Saklambaç Oynamak: Klasik oyunlardan biri de Saklambaç oyunudur. Nesilden nesile aktarılan ve süregelen bir oyun halini alan Saklambaç oyununu çocuklarınıza öğretebilir, onlarla oynayabilir ve onların bu oyunu arkadaşları ile oynayarak sosyalleşmelerini sağlayabilirsiniz.

Hazine Avına Çıkmak: Çocuklarınız ile beraber yaratıcı oyunlar oynamaya ne dersiniz? Harika bir fikir değil mi? Dışarıda oynayabilirsiniz. Bir alana küçük bir hediye saklayın ve çocuğunuzun onu bulması için teşvik edin. Hazine avı oyunu kesinlikle bilgisayardan çok daha iyi bir etkinliktir.

 

Editör: Wan Haber