Açık cezaevlerinde tutuklu bulunan mahkumlar koronavirüs pandemisinin Türkiye'de baş göstermesiyole birlikte izinli olarak tahliye olmuştu. Bir çok kişi verilen izinin ardından ailelerine kavuşurken, yapılan açıklamalarla 2 aylık sürede uzatıldığı duyrulmuştu. 

Peki açık cezaevi izinleri ne zaman bitecek? Pandemi izin süresi uzatılacak mı? Mahkum izinleri uzatıldı mı?

Açık cezaevinden izinli çıkan mahkumlar ailelerine kavuşmanın sevincini yaşarken bir çoğu iş hayatına atıldı. Verilen pandemi izinleri ile birlikte hükümlüler normal yaşama ayak uydurdu. Mahkumların şimdilerde tek dileği izin süresinin uzatılması veya izinli çıkan mahkumların tahliyesine karar verilmesi.

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI MI?

Adalet Bakanlığı'ndan açık cezaevi izinleri ile ilgili henüz bir duyuru yapılmadı. Yapılan son açıklamada izinlkerin 2 ay daha uzatıldığı bildirilmişti. Bu duyuruyla birlikte açık cezaevi izinleri 31 Mart 2021 tarihinde sona erecek. İzinlerle ilgili yeni bir kararın alınıp alınmayacağı mahkum ve mahkumların yakınları tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.

İş hayatına atıldıklarını ve yeni bir yaşam kurduklarını belirten bir ço0k mahkum cezaevine geri dönmek istemediğini belirtiyor. Yine mahkum yakınları aile birliğinin korunması amacıyla dışarıya izinli olarak salınan hükümlülerin evlerinde kalmasını temenni ediyor. Mahkumlar suça karışmamak şartıyla izinli çıkan kişilerin tahliyesine karar verilmesini umut ediyor.

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILACAK MI?

Açık cezaevi izinleri uzatılacak mı? sorusu 31 Mart'a az bir süre kala en çok aratılan cümlelerin başında gelirken, kararın ne yönlü olacağı şimdiden merakla takip ediliyor. Adalet Bakanlığı'nın yeni bir erteleme yapılması halinde bu günlerde yeni bir açıklama yapacağı düşünülüyor. Normalleşme sürecine geçilmesinin ardından bir çok mahkum izinlerin yeniden uzatılmayacağı konusunda endişe duyuyor. 

Editör: Wan Haber