Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bir önceki yılın değerlendirilmesi ve bir sonraki yılın hedefleri toplantısı bu yıl Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın katılımıyla gerçekleşti.
Esenlik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve Esenlik birim müdürlerinin 2012 yılı faaliyetleri ve 2013 yılı hedefleri ile ilgili sunumlar yapıldı.
Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz, toplantıyı açılış konuşmasında, "Esenlik teori ve pratiğin uygulandığı bir okul, büyük ve içi dolu bir şirket, hizmetin yanında kalifiye elemanlarda yetiştiriyor.
Yönetim Takımı ile rutin olarak gerçekleştirdiğimiz toplantının bugünkü konusu 2012 yılı faaliyetleri ve 2013 yılı hedefleri için toplanmış bulunmaktayız. Esenlik bu dönemde de ivme kazanarak büyümeye devam etti. Belediye başkanımızın ticari bir kökene sahip olması bizler için bir fırsat olmuştur.
22 yıllık bir çalışma tarihinin son dört yılında yaklaşık iki katından daha fazla büyümüştür. Yapılan bu yatırımlarla büyüyen Esenlik, sayın başkanımızın adını hiç unutulmayacak bir şekilde hafızalara kazıyacaktır. Esenlik her faaliyette olduğu alanda önü açık daha da büyüyemeye meyilli bir şirket. Her yılsonunda, neyi gerçekleştirdiğimiz ya da gerçekleştiremediğimiz konularını tartışmaya açıyoruz. 2012'de Esenlik ne yaptı, 2013 yılında hedefine neyi koydu. Bugün burada Başkanımız Ahmet Çakır'ın katılımıyla bu toplantıyı gerçekleştirdik. Esenlik'e vermiş olduğu güç ve desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'a teşekkür ediyoruz" dedi.
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise "Malatya artık büyük şehir statüsünde bir ilimiz, Esenlik ise büyük şehre yakışan bir şirketimiz. Daha çok market ile ön plana çıkan şirketimiz, şu an geldiği nokta itibariyle hem süpermarketler bazında, hem başka alanlarda da görev süremiz içerisinde çok daha iyi bir konuma gelmiştir. Esenlik süpermarketleri Malatya halkının sahiplenmesi Malatya'ya mal olması açısından çok önemlidir. Süpermarketler olarak sağlamaya çalıştığımız denge, bizlere gelen talepleri kısıtlı tutmamızı gerektiriyor.
Esenlik süpermarketler olarak yakaladığımız bu ivmeyi temelde belediye şirketlerinin Malatya'ya kalıcı yatırımlar yapması, altyapısından üstyapısına, şehir mobilyalarına kadar daha etkili daha verimli bir yapıya kavuşması içindir. Sadece ürettikleri ile değil oluşturduğu rekabet ortamı ile işin Esenlik tarafından alınması, rekabet ile birlikte daha kaliteli, hızlı, etkili sonuçlar elde etmemiz, Belediyemizin güçlenmesini sağlamaktadır. Yapılan yatırımlar ve hizmetler açısından şirketimiz karı da zararı da halkımız için yapmaktadır" ifadelerini kullandı.
Çakır; "Esenlik diğer faaliyetlerinin yanında Beton Elemanları olarak hem sahada hem ürettikleriyle edindiği tecrübe ile artık gözümüzün arkada kalmadığı çalışmalar yapmaktadır. Şu anda yapılan bütün bu güzel çalışmalar bir ekip ile yapılan işlerdir. Burada daha iyisini nasıl yapabilirimin tartışmasını ve toplantısını yapmaktayız. Yapılan yatırımlar ile çok ciddi mesafeler kat ettik. Beton boru üretimine yapılan yatırım çok önemli ve isabetli olan bir yatırım olmuştur. Ayrıca açılışını yaptığımız kumlamalı kilit taşı fabrikası bölgede ilk olma özelliği ile önem arz etmektedir. Kompozit taşının üretimi yine şehrimiz için çok önemli bir yatırım olmuştur. Esenlik, 2013 yılına hazırlanırken çeşitli alanlarda yatırımlar yapılması noktasında düşüncelerimiz var. Bu konuları Genel Müdürümüz ile paylaştık. Bir proje yapılsın denildiği zaman Esenlik bunun üstesinden gelebilecek bir şirketimizdir. Esenlik bundan sonraki süreç ve zamanlarda da yatırım ve projelerini ortaya koyarak, üstlendiği görev ve vizyonunu yerine getirmeye devam edecektir" dedi.
Toplantıda daha sonra Esenlik birim müdürleri tarafından 2012 yılı faaliyetleri ve 2013 yılı hedeflerinin sunumları yapıldı.
(NA-ÖK-Y)

03.02.2013 13:04:14 TSI

Editör: Wan Haber