İŞKUR tarafından herhangi bir işte çalışmayan ve işsiz olarak nitelendirilen annelere Aylık 2870 TL ödeme yapılıyor. 2021 senesi içerisinde kadınların iş hayatında aktif bir şekilde bulunmaları ve istihdamı artırmak amacıyla 0 ile 15 yaş arasında çocuğu bulunan annelerin İş hayatına katılmasını hedefleyen İŞKUR'dan annelere özel destek verilmeye başlandı... 

İŞKUR'dan Annelere 2870 TL Ödeme!

0 ile 15 yaş aralığında bir çocuğu ya da birden fazla çocuğu bulunan ve işsiz olarak nitelendirilen annelerin tekrardan İş hayatına Entegre edilmeleri ve istihdamın artırılması amacıyla çocuk sahibi anneler açısından devlet tarafından değişik destekler sağlamaya devam ederken, başvuru koşulları da merak edilmeye başlandı.

İŞKUR'dan İşsiz Annelere 2870 Tl Destek Geliyor!

Çalışmak isteyen bütün anneler, İŞKUR aracılığı ile hazırlanan İŞTE ANNE PROJESİ ile hem işbaşı mesleki eğitim alacak hem de kursta bulunduğu süre boyunca maaş desteği alabilecek.

“İşte Anne” Projesi Desteğine Başvuru Şartları Nelerdir?

  • İŞKUR'a kayıtlı işsiz olması gerekir
  • İşbaşı eğitim programına başvuruda bulunması gerekir
  • Başvuru tarihinden önce 3 ay boyunca işverenin çalışanı olmaması gerekir.
  • İşverenin 1. Ya da ikinci dereceden yakını ya da eşi olmaması gerekiyor.
  • Emekli olmaması gerekir.
  • Başvuru tarihinden önce son 3 ay içerisinde emeklilik veya malullük primi yatırılmamış olması gerekir.

 Başvurular Nasıl Yapılır?

 İŞKUR tarafından düzenlenecek olan işbaşı eğitim programına başvuruda bulunmak amacıyla yukarıdaki bütün koşulları sağlayan herkes 81 ilde bulunan İŞKUR İl müdürlükleri ile hizmet merkezlerine diledikleri zaman programa katılmak amacıyla müracaatta bulunabilir.

Editör: Wan Haber