Geleceğimizin teminatı, cehaletle savaşan öğrencilerimiz açısından bazen kendi normal gereksinimlerini dahi karşılamak zor olabiliyor. Bankalar ise öğrencilere bakıldığında risk kategorisinde bulunurlar. Öğrencilerin, bankalar nazarında kategorisinde bulunmasının en önemli sebeplerinden Bir tanesi ise kullanacakları kredinin normal taksitlerini Vakti zamanında ödeme de yaşayacakları ya da bankaya yaş atacakları zorlukları mevcudiyetidir.

Kredi kartı günlük yaşantımızda en çok tercih edilen ödeme araçlarından biri olma özelliğini taşımaktadır. Özellikle de teknolojik gelişmelerin yaşanması ve internet ortamında alışverişin gittikçe yaygınlık kazanması kredi kartı kullanımının artış göstermesinde etkili olan faktörlerin başında gelmektedir. Gençlerin alışveriş alışkanlıklarının büyük bir kısmını online alışverişini oluşturması, öğrencilerin eğitimleri süresince düzenli bir şekilde gelirlerinin olmaması aslında öğrenciler açısından kredi kartı gereksinimi de beraberinde getirmektedir. Bu sebeple gençler ve öğrenciler özelinde bankalar çeşitli hizmetleri ve ürünleri sunmaktadır.

Öğrencilere Verilecek Kredi Kartı Limiti Nasıl Hesaplanır?

Kredi kartının alınması açısından belgelenebilir ve düzenli  bir gelirin olması öncelikli koşullardan biridir. Fakat bu koşul, eğer ki yerine getirilmiyorsa geliri bulunmayan kişilere banka inisiyatifinde olmak üzere en fazla 1000 TL limitli kredi kartı verilebilir. Eğer ki müşterilerin dilemeleri halinde kolay kredi kartı veren bankalar ile ilgili yazının okunması, aslında daha fazla bilgi sahibi oluasında faydalı olacaktır. Eğer ki müşteri olan kişi aynı zamanda öğrenci ise düzenli bir geliri yok ise en fazla 1000 TL’lik olan kredi kartı almaları mümkündür.

Kredi değil de daha doğrusu bir banka ha, öğrenciye kredi kartının limitini kontrol edilebilir seviyede tutarak kullandırabilir.

Eğer ki müşteri olan kişi, hem öğrenci ise hem de sigortalı bir şekilde çalışıyorsa kredi kartı limiti hesaplama genel kredi kartı başvurularındaki gibi işleyecektir. Yani bu durum aslında tam olarak gelirinin 2 katı ya da 2 yıldan sonraki yıllarda ise kredi kartlarının toplamının belgelenebilir gelirlerinin 4 katı olması şeklinde avantajlardan faydalanmaları sağlanmaktadır.

Öğrenci Kredi Kartı Avantajları Nelerden Oluşmaktadır?

Bankaların öğrencilere verecekleri kredi kartlarını limiti genel itibariyle düşüktür. Fakat öğrencilere indirimler, kampanyalar, taksit imkanları şeklinde çeşitli avantajlar sunulmaktadır. Eğer ki müşteri olan kişi öğrenci ise taksiti avantajlarından ya da düşük faiz oranlı nakit avansı uygulamalarından faydalanmak amacıyla kredi kartı kullanmayı tercih edebilirler. Ayrıca çoğu öğrenci, kredi kartı aidatını ödememektedir. Yani bankalar, öğrencilere kredi kartını verirken kredi kartı ile ilgili aidatın olmadığı uygulamaları devreye sokarak öğrencilere aslında daha fazla avantaj sağlamanın peşinde koşmaktadır.

Bir öğrencinin kullanabileceği kredi kartı ile ilgili avantajların bu şekilde olmasının yanı sıra aynı zamanda Kredi kartını bir öğrenci kullanıyorsa Eğer, bu kredi kartının Daha sonrasında öğrenci tarafından kullanımının terk edilmesi ya da kullanılmış ise aidatı, ekstre borcu, dönem borcu gibi kalemlerin bankaya zamanında ödenmesi işlemlerinin rahat bir şekilde yapılacak şekilde düzenlenmesi gerekir.

Yukarıda sayılan avantajlardan faydalanmak amacıyla öğrencilerin 18 yaşından büyük, 25 yaşından küçük olmaları gerekir.

Bahsi geçen koşulların tamamını yerine getiren bir öğrencinin, yukarıda sayılmış olan faydalardan yararlanması amacıyla 18 yaşını tamamlamış olması ve 25 yaşından gün almamış olması gerekir bu şartları yerine getiren bir öğrencinin herhangi bir banka şubesinden kredi kartı gibi bir ürünü kullanması Tabii ki de imkansız değildir.

Editör: Wan Haber