Balıkesir'in Edremit ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bir projeye daha imza atıyor. Yarıyıl tatilinin sona ermesi ve okulların eğitim ve öğretime başlamasıyla birlikte "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında ders saatleri dışında, 7 yaş ve üzerinde okula devam eden öğrencilere yönelik sosyal, kültürel ve sportif alanlarla ilgili eğitim etkinlikleri başlatılıyor.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar projenin önemine değinerek, "Bu konuda okullarımıza yazılı olarak duyuru yapılmış olup, hazırlanan afişlerle öğrencilerimiz ve ailelere yönelik bilgilendirmeler yapılmıştır. Okullarımızdan gelen talepler doğrultusunda okullarımızda başlatılacak eğitimlerle her alanda öğrencilerimizin gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Şu ana kadar bir çok okulumuzdan öğrencilerimize yönelik eğitim talepleri geldi. Projeye yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor. 2. yarıyılın başlamasıyla birlikte spor, müzik, kişisel gelişim ve derslerle ilgili 7 okulumuzda 29 farklı eğitim etkinliği planlanmış olup okullarımızda öğrencilerimizin ders başı yapmasıyla birlikte etkinlikler başlatılacaktır." dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'Okullar Hayat Olsun Projesi' ile okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer hayat boyu öğrenme merkezi ve eğlenme, dinlenme aktivitelerine imkan veren yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesi amaçlanıyor. Okulların sadece öğrencilere değil aynı zamanda okul çevresinde yaşayan mahalleli yetişkinlere de hizmet vermesi düşünülerek, meslek edindirme kursları, sanat ve hobi içerikli kurslarla beraber hayat boyu öğrenme hizmetlerinin yaygınlaştırılarak, daha çok insan eğitlilmesi için kurslar açılması düşünülüyor.(BT)

07.02.2013 17:16:58 TSI

Editör: Wan Haber