Bursa'da doğum gününde ölen 85 yaşındaki Sultan Akdoğan'ın cenazesinin toprağa verilmesi için Özel İdare ekipleri seferber oldu. Kar yüzünden kapalı olan köy yolunu kar küreme aracıyla açan ekipler, mezar kazılmasına da yardım etti ve Sultan Nine toprağa verildi.
Bursa'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kapalı olan 106 köy yolunun açılması için çalışmalar aralıksız sürerken, Bursa Özel İdare ekipleri gelen bir ihbarla özel bir görev için harekete geçti.
Ekipler, Nilüfer İlçesi'ne bağlı Kuruçeşme Köyü'nde oturan ve dün akşam yaşamını yitiren 4 çocuk ve 8 torun sahibi Sultan Akdoğan'ın cenazesinin toprağa verilmesi için seferber olarak, köy yolunu greyder ve iş makineleri ile açtı. Köye ulaşan ekipler, önce yüksekliği bir metreye ulaşan kar ile kaplı olan köy mezarlığını temizleyip Sultan Akdoğan'ın mezarını hazırladı. Uzun süredir yatalak olan Sultan Akdoğan, öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.
Sultan Akdoğan'ın oğlu Kayaali Akdoğan, "Annemin ölümü bizleri çok üzdü. Yolların karla kaplı olması yüzünden cenazenin nasıl toprağa verileceği bizi endişelendirmişti. Sağolsun ekiplerin yoğun çalışması ile köy yolu açıldı, mezarlık temizlendi ve annemi doğum gününde son yolcuğuna uğurladık" dedi.
(MD-İHS

09.01.2013 16:55:13 TSI

Editör: Wan Haber