Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Yunus Emre İlkokulu'nun 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı ikinci döneminde hizmete girecek olması nedeniyle Şakirünver İlkokulu'nda öğrenci velileriyle toplantı yapıldı.
İlçe Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı Saffet Acar, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu öğrenci velileri ile yapılan toplantının ardından ikinci dönemde Yunus Emre İlkokulu'na sadece ana sınıfı ve birinci sınıflarda okuyan öğrencilerin gitmesine karar verdi. Veliler ile birlikte alınan karar sonucu Suçıkan, Toptepe, Dere ve Pınarbaşı mahallelerinde ikamet eden ve Şakirünver İlkokulu'nda eğitim ve öğretimine devam eden anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri ikinci dönemde Yunus Emre İlkokulu'na gidecekler.
Belediye Başkanı Saffet Acar, belediye olarak kanalizasyon ve doğal gaz çalışmalarının hızlandırıldığını, okulun ikinci döneme açılacağını ifade etti. Başkan Acar, dört mahalleden Şakirünver İlkokulu'na servis işini ise 2012-2013 eğitim ve öğretim sezonunun sonuna kadar öğrenci belediye tarafından yapılacağını belirtti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu ise, yeni eğitim ve öğretim sistemiyle birlikte okulların orta ve ilkokul olarak ayrıldığını, bu dönüşümden sonra ise Dinar Belediyesi'nin öğrenci servisi yaparak öğrencilere büyük kolaylık sağladığını söyledi.
(MK-GC-SK-Y)

06.02.2013 13:32:44 TSI

Editör: Wan Haber