Balıkesir Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Balıkesir Devlet Hastanesi Nefroloji bölümü Doktoru Alper Azak Nefroloji ve yeni Hemodiyaliz Cihazları hakkında bilgi verdi. Balıkesir Devlet Hastanesinde 61 kronik böbrek hastasının yattığını belirten Doktor Alper Azak, bu hastalara aylık bin seans hemodiyaliz tedavisi yapıldığını, 61 hastanın haricinde 25 akut hastasının da olduğunu söyleyerek, bunlardan 20'sinin başarılı bir şekilde tedavi ederek diyalizden kurtarıldığını ifade etti.
SAĞLIK BAKANLIĞI YENİ CİHAZLAR YOLLADI
Hemodiyaliz tedavisinin uygun ellerde ve uygun cihazlarla yapıldığında hayat kurtardığını ifade eden Uzman Doktor Azak, Sağlık Bakanlı'ğının Hemodiyaliz tedavilerinde daha verimli ve etkin şekilde olması için, yeni teknolojiyle tasarlanmış 7 adet daha efektif hemodiyaliz cihazını Balıkesir Devlet Hastanesine gönderdiğini söyledi. Yeni cihazlarla hemodiyaliz hastalarına daha iyi hizmet vereceklerini ifade eden Azak, "Hastalarımıza yeni hemodiyaliz cihazlarımızla daha kaliteli sağlık hizmeti sunacağız. Böbrek Yetmezliğinde en büyük risklerden biri de kontrolsüz hipertansiyondur. Bu riski takip edebilmek için bir hayırseverimiz Ambulatuar Kan Basıncı Takip Cihazı bağışında bulundu. Böylece 24 saat boyunca hastalarımızın tansiyonunu takip ederek hangi saatte ne kadar dozda tedaviye ihtiyaç duyduğunu net olarak ortaya çıkarmakta ve hastalarımızın tedavisinde herhangi bir eksikliğe meydan bırakmamaktayız. Hayırseverimize de şükranlarımızı sunarız" dedi.
Nefroloji bölümü Doktoru Alper Azak, 5 Şubat 2013 tarihinde Kronik Böbrek Yetmezliği ve Korunma yolları hakkında Devlet Hastanesine halka eğitim semineri vereceklerini söyledi.
(TS-YU)

17.01.2013 18:08:17 TSI

Editör: Wan Haber