Koronavirüsü Sürecinde Van Otlu Peynirine Talep Azaldı!

Bilindiği gibi Van otlu peynirin fiyatında geçen yıla oranla cüzi miktarda bir artış meydana geldi. Yine aynı şekilde yerli ve yabancı turist sayısında meydana gelen azalmadan dolayı fazla talep bulamayan peynirci esnafı, eski günlerdeki gibi peynir pazarlarının hem de hem durup çalışmasını bekliyor.

Kira İndirimi Esnafın İşine Yaradı!

Van Büyükşehir Belediyesi’nin 6 ay açısından %50 oranında kira indirimi gerçekleştirdiğini dile getiren Van otlu peyniri piyasası ileri gelenleri, bu indirim desteği açısından Van Büyükşehir Belediyesi’ne şükranlarını sunduklarını iletiler.

Van Otlu Peynir Fiyatından Dolayı Alıcı Bulmuyor

Koronavirüsü pandemisinden dolayı Van otlu peynir satıcısı mağdur durumda. Peynir fiyatının kilosu ise ortalama 50 TL civarındadır. Yurttaşlar da bu manada mağduriyet yaşıyor. Peynir alacak olan vatandaşların fiyatlardan dolayı peynir alamadıkları ortaya çıktı.

Bütün sektörlerde olduğu gibi Van otlu peyniri satıcı esnafının derdine derman olacak en önemli iki mekanizmalardan bir tanesi Şüphesiz ki Corona virüsünün yavaş yavaş başta Van olmak üzere bütün memleketi terk etmesidir. İkincisi ise halkın alım gücünün artış göstermesidir.

Editör: Wan Haber