Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine Çorlu Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nce şehir merkezinde yer alan pek çok cadde ve sokağa monte edilen dubalar Çorlu Belediyesi Meclisine de konu oldu. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından yanıtlanması istemiyle önerge veren üyeler trafiğin düzenlenmesi maksadıyla konulan dubaların hiçbir işe yaramadığını savunarak dubaların trafik akışını hızlandırdığı yönündeki cevapların anlaşılır gelmediğini kaydettiler.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından yanıtlanması istemiyle AK Partili Meclis Üyeleri Şerafettin Çengel, Taner Erdim, Alpaslan Kumyol, Cevat Sevim, Nuh Nuhoğlu, Semanur Özay, Handan Var ve Mustafa Eryılmaz imzasıyla verilen önergede Çorlu şehir merkezinde trafiği rahatlatmak ve düzene koymak maksadıyla pek çok cadde ve sokağa monte edilen dubaları sordular.
AK Partili meclis üyeleri tarafından verilen önergede: "Belediyemiz tarafından şehir içi trafiğini rahatlatma adına birçok noktada plastik dubalar konularak uygunsuz park etmenin önlendiği ve trafik akışının hızlandırıldığı sözlü ve yazılı olarak ifade edilmektedir. Ancak bu cevap bize anlaşılır gelmemektedir. Omurtak Caddesindeki trafik, dubalı iken de dubasız iken de tek şerit olarak çalışmaktadır. Bu caddede trafiğin çift şerit akması sağlanamadığı takdirde trafik sıkışıklığının giderilmesi mümkün görülmemektedir" ibarelerine yer verildi.
Önergede ayrıca: "Öte yandan uygunsuz park etmenin önüne geçilmesi adına uygun otoparkların yapılması bir zorunluluktur. Ancak şu ana kadar Belediyemizce yapılmış bir otopark uygulaması bizler tarafından bilinmemektedir. Belediyemizce yapımı biten, yapılmakta olan veya yapımı planlanan açık-kapalı otopark projesi var mıdır?" sorularını yer aldı.
(SŞ)

05.01.2013 16:54:31 TSI

Editör: Wan Haber