İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Ziraat Fakültesi mezunları sayesinde üniversitenin akademik bilgilerini üreticiler ile buluşturduklarını söyledi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı ile Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesini ziyaret etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının tarımsal vizyonunu hayata geçirmek için sektör paydaşları ile temaslar kuran Ömer Çelik, üniversite ve STK'lara yönelik ziyaretler gerçekleştiriyor. Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Doç Dr. Ertuğrul Aksoy ile Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İsmail Filya'yı ziyaret eden Çelik'e İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sülün de eşlik etti. Çelik, üniversite ile her alanda işbirliğine açık olduğunu ve ortak projeler üretebileceklerini ifade etti. Ziraat fakültesinden mezun olan öğrencilerin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde çalıştığına dikkat çeken Çelik, bu sayede üniversitenin akademik bilgileri ile üreticileri buluşturduklarını söyledi. Çelik, akademik çalışmalarda İl Müdürlüğü ile ziraat fakültesinin ortak çalışmalar yürütebileceğini de sözlerine ekledi.
Çelik daha sonra Ertuğrul Aksoy ile yaptığı görüşmede, ziraat mühendislerinin meslek hayatları boyunca karşılaştığı sorunlara dikkat çekti.
(YS)

23.01.2013 17:02:00 TSI

Editör: Wan Haber