Gebze, Dilovası ve Darıca tapu müdürlüklerinin yeni bina açılışları Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın katılımıyla yapıldı.
Gebze Tapu Müdürlüğü'nün açılışını yapan Bakan Erdoğan Bayraktar Dilovası Tapu binasının açılışını da canlı yayınla bağlanarak yaptı. Gebze Tapu Müdürlüğü önündeki törene Bakan Bayraktar'ın yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları katıldı.
Yerel yönetimlerin işbirliği ve bakanlığın katkılarıyla 6 ay gibi kısa sürede tamamlanan Gebze Tapu Müdürlüğü vatandaşların işlerini kolaylaştıracak. Törende bir konuşma yapan Çevre Bakanı Bayraktar, şöyle konuştu: "Tapu ile ilgili hizmeti kolaylaştırmak için adım adım gerçekleştiriyoruz. Bilimsel bir çalışma içindeyiz. Modern bir ülke olmak sadece gayrisafi milli hasıla ile olmaz. Tabii bu da çok önemli ama tek başına yeterli değil. Bizim en zor olan işimiz kentsel dönüşümdür. Kentsel dönüşümü vatandaşla içselleştirmeye çalışıyoruz. Kentsel dönüşümü halkımız yapacak. Vatandaş nasıl kendini check ediyorsa bir sağlık sorunu olduğunda doktora gidiyorsa evinde de bir sıkıntı olduğu zaman tespit edecek. Bu zor işi vatandaşın güvenini kazanarak yapacağız. Cumhuriyetin 100. yılında kentsel dönüşümü büyük ölçüde tamamlamış olcağız."
Bakan Bayraktar konuşmasının ardından Gebze Kaymakamı Salih Karabulut'a bina yapımına gösterdiği katkı dolayısıyla plaket verdi. Ardından protokol üyeleri ile birlikte tapu binasını inceledikten sonra Gebze'den İzmit'e doğru yola çıktı.
(MA-HO-Y)

08.02.2013 11:48:25 TSI

Editör: Wan Haber