Edirne Valisi Hasan Duruer'e iade-i ziyarette bulunan Bulgaristan'ın Filibe Bölge Valisi Zdravko Dimitrov, Türk öğrencilerin Filibe'de çok iyi vakit geçirdiğini belirterek, "Çocuklarınız kendilerini Filibe'de çok mutlu hissediyor" dedi.
Bulgaristan'ın Filibe Bölge Valisi Zdravko Dimitrov, Edirne Valisi Hasan Duruer'e iade-i ziyarette bulundu. Beraberindeki işadamlarıyla birlikte Vali Hasan Duruer'i makamında ziyaret eden Bulgar Vali Dimitrov, Filibe-Bursa ve Filibe-İstanbul uçuş seferlerini başlatmak için Türkiye'de birtakım görüşmelerde bulunacaklarını belirtti.
"TÜRK ÖĞRENCİLERİ FİLİBE'DE KENDİLERİNİ RAHAT HİSSEDİYOR"
Ziyarette konuşan Bulgar Vali Zdravko Dimitrov, Bulgaristan'da okuyan öğrencilerin diplomalarının Türkiye'de geçerliliği konusunda mutabakata varıldığını belirterek bu konuda Türk yetkililere teşekkür etti. Edirne ile Filibe'nin güzel ikili ilişkileri olduğunu kaydeden Dimitrov, "Edirne'nin olduğu gibi Filibe'nin de öğrenci kenti olması dolayısıyla buradaki ilişkilerin gelişmesi iki kentinde amaçları doğrultusunda uygun düşmektedir. Bir önceki görüşmemizde Bulgaristan Plovdiv kentinde okuyan Türk öğrencilerin kendilerini orada rahat hissettiğini söylemiştik. Boş zamanlarını nasıl geçirdiklerini ve nasıl spor yaptıklarını, eğlendiklerini söyleyebilirim. Sizin çocuklarınız bizim Plovdiv şehrinde mutlu ve kendilerini çok iyi hissediyorlar" dedi.
BURSA VE İSTANBUL'A DIŞ HAT SEFERİ
Edirne'den sonra İstanbul ve Bursa'ya hareket edeceklerini belirten Zdravko Dimitrov, "Filibe'de havaalanımız var ve Bursa ve İstanbul'a dış hat seferi açmak niyetindeyiz. İki kente de hava alanından direkt dış hatlardan sefer yapılması konusunda çalışmalar yapmak istiyoruz. Filibe'de yatırım yapan Türk firmaları var ve periyodik olarak görüşmelerimiz oluyor. Ekonomik anlamda kendilerini rahat sakin ve iyi hissettiklerini ifade ediyorlar. Bulgaristan'dan da Türkiye'ye gelen işadamları var, onlar da aynı düşüncedeler. Ticari anlamda da ikili ilişkilerin daha da gelişeceği düşüncesindeyim" diye konuştu.
VALİ DURUER: TARIM VE HAYVANCILIK KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ YAPABİLİRİZ
Vali Hasan Duruer d iade-i ziyaretinden ötürü Zdravko Dimitrov'a teşekkür etti. Kendisinin Filibe ziyaretinde iki kent arasındaki ilişkileri geliştirme konusunda karşılıklı mutabakata vardıklarını belirten Vali Duruer, "Edirne ile Filibe arasında müşterek yönlerimiz, her iki kentin tarihi olması. Tarım ve hayvancılık konusunda yapılacak olan çalışmalarda müşterek işbirliği yapabiliriz. İşadamlarıyla birlikte gelmeleri de ticaretin gelişmesi yönünde ilişkilerin daha da artacağını göstermektedir" dedi.
Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Elçi Metin Kılıç ile Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Lubomir Popov'un da bulunduğu ziyarette Edirne Valisi Hasan Duruer, Bulgaristan'ın Filibe Bölge Valisi Zdravko Dimitrov'a Edirnekari tablosu hediye etti.
(ORA)

15.01.2013 12:35:57 TSI

Editör: Wan Haber