Wan Haber - ÖZEL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına ilişkin son bilgileri paylaştı. Bakan Koca'nın açıkladığı verilere göre Türkiye'de bugün koronavirüsten 98 kişi daha hayatını kaybetti.

Günlük vaka sayısı 4 bin 93 olarak açıklanırken, toplam vaka sayısının ise 61 bin 49'a çıktığı belirtildi.

3 BİN 957 HASTA İYİLEŞTİ
Bakan Koca, Türkiye genelinde can kaybının 1296'ya yükseldiğini, son 24 saatte koronavirüs tedavisi tamamlanan 511 hastanın daha taburcu edildiğini, toplam taburcu sayısının ise 3 bin 957 olduğunu duyurdu. Türkiye'nin koronavirüs karşısında yaptığı başarılı çalışmaların neticesinde virüsü yenen hasta sayısı artarken, yoğun bakımdaki bazı hastaların bile yavaş yavaş sağlıklarına kavuşturuğu gösteriyor.

"TEST SAYISI 500 BİNE ULAŞACAK"
Sağlık Bakanı Koca, "Test sayımız yakında 500 bine ulaşacak. Artan test sayısına kıyasla beklenen vaka sayısındaki artış, hız olarak azalmaktadır. Erken tanı ve tedavi, iyileşen hasta sayımızı artırıyor." dedi.

VAN'DA KAÇ TEST YAPILDI?
Türkiye genelinde 500 bine yakın test yapılırken, Van'daki test sayılarının Türkiye ortalamasının çok çok altında olduğu gözlemlendi. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez yaptığı son açıklamada Van'daki test sayısının bin 100 olduğunu açıklamıştı. Koronavirüs hakkında nadir bilgilendirme yapan Vali Bilmez, en son dört gün önce kentteki vaka sayısının 50 civarında, vefat sayısının ise 3 olduğunu basın mensupları ile paylaşmıştı.

Editör: Wan Haber