Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde C Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu açık bölümümde kalan hükümlüler, Bolvadin Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Kaynak Kültür Yayın Grubu'nun organize ettiği 'Türkiye Okuyor, Bolvadin Okuyor' isimli kitap fuarını gezdiler.
Hükümlüler 1. Kitap Fuarı sergisine katılarak, yazar Adem Çevik'e 'Mehmet Âkif Ersoy' adlı kitabını, yazar Duran Çetin'e 'Gökkuşağına Yolculuk' ve yazar Hüdayi Can'a ise 'Firuze' adlı kitabını imzalattılar. Yazarlar ile hükümlülerin buluşmasının önemine vurgu yapan Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, "Yazarlar ile hükümlülerin diyaloglarında birbirinden renkli anların yaşandı. Bu kitap fuarı ile ceza infaz kurumumuzda barındırılan hükümlüler bundan sonraki hayat yolculuklarına eminim ki bilgi bahçesi, fikir bahçesi ve hatta ormanı gibi olan kitap fuarları ve kitaplarla devam edeceklerdir. Türkiye Okuyor, Bolvadin Okuyor I. Kitap Fuarı'nın başarılı geçmesinde katkıda bulunan tüm yayınevlerine, konuk yazarlara, tüm ziyaretçilerimize ve kitap tutkunu hükümlülerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Fuar etkinlikleri nedeniyle Bolvadin'e gelen Mehmet Âkif Ersoy adlı kitabın yazarı Adem Çevik ayrıca Bolvadin Açık Ceza İnfaz Kurumu Çok Amaçlı Salonu'nda hükümlülere 'Mehmet Âkif Ersoy' konulu konferans verdi.
(MK-GC-SK-Y)

25.12.2012 15:47:59 TSI

Editör: Wan Haber