Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği'ne seçilen Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Anadolu basını için elinden geleni yapacağını söyledi.
Yaptığı yazılı açıklama ile seçim sürecinde kendini destekleyen gazete sahipleri başta olmak üzere birlikte seçime girdiği Selçuklu Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Nuri Kolaylı'ya teşekkür eden Erzen, "Hızla ilerleyen medya sektörü içerisinde önemli bir yeri olan yerel gazetelerin gerçekte büyük güçlük ve özveriyle çıktığını yaşayarak bilenlerdenim. Yerel basının gelişmesi, basın kuruluşlarının kurumsallaşmasının ülkemizin demokratik ve ekonomik ilerleyişinde lokomotif görevi yapacağına inanıyorum. Bu nedenle gelişmiş ülkelerde basın çok çeşitli teşviklerden yararlanır. Ülkemizdeki devlet teşviği ise resmi ilanlardır ve Basın İlan Kurumu eliyle yürütülmektedir. Yerelde çok farklı talep ve ihtiyaçlar olmakla birlikte orta yol bulunarak yapılacak destek, iyi niyetli ve ülkesini ön planda tutan yerel gazetecilerin ve gazetelerin kurumsallaşmasına katkı sağlayacaktır." dedi.
Erzen, zorlu bir seçim süreci sonunda bu göreve geldiklerini hatırlatırken, görev süresi içinde tüm yerel basını desteklemek ve güçlendirmeye yönelik her türlü gayretin içinde olacağını vurgulayarak, "Sayın Mehmet Atalay'ın başında bulunduğu kurumun bu yöndeki fedakar ve ciddi çalışmalarını zaten takip etmekte idik. Bundan böyle biz de bu çalışmanın içinde olacağız." dedi.

29.01.2013 16:35:30 TSI

Editör: Wan Haber