Lübnan’daki İran Büyükelçiliği yakınlarında iki ayrı patlama meydana geldi. Lübnan devlet televizyonu ölü sayısının en az 23, yaralıların ise 146 olduğunu duyurdu. Ölü sayısının artmasından endişe duyuluyor.
 
Lübnan polisi başkent Beyrut'taki İran Büyükelçiliği yakınlarında bombalı araçla düzenlenen saldırıda en az 23 kişinin öldüğünü bildirdi. Saldırıda yaklaşık 146 kişi yaralandı. Lübnanlı yetkililer, ilk patlamanın İran Büyükelçiliği'nin önündeki korumaları hedef aldığını, bu patlamanın ardından 100 kilogram TNT türü patlayıcı taşıyan bir aracın infılak ettirildiğini bildirdi.
 
Patlamanın meydana geldiği bölgenin Şii Hizbullah örgütünün kontrolündeki bir bölge olduğu ifade edildi. İran Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, büyükelçi ve personelin güvende olduğu belirtildi.
 
İran ve Hizbullah, Suriye'deki iç savaşta Devlet Başkanı Beşar Esad'a destek veriyor. Suriye'deki gerilim önceki aylarda Lübnan'a sıçramış, Esad karşıtları ve destekçileri arasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenler olmuştu.
 
Beyrut'un güneyinde ağustos ayında düzenlenen saldırıda 22 kişi hayatını kaybetmiş, temmuzdaki bir patlamada da 53 kişi yaralanmıştı.
 
'Kültür ateşesi de öldü'
Lübnanlı bir kaynak ölenler arasında İran'ın kültür ateşesinin de bulunduğunu söyledi. Lübnanlı yetkili, 23 kişinin öldüğü saldırıda İran Kültür Ateşesi İbrahim Ensari'nin de hayatını kaybettiğini belirtti.
 
İki dakika arayla patlama
Görgü tanıkları, İran Büyükelçiliği'ni hedef alan iki saldırının iki dakika arayla gerçekleştirildiğini belirtti. Saldırıda İran Büyükelçilk binasının da zarar gördüğü açıklandı.
 
İranlı yetkililer, İran'ın Lübnan Büyükelçisi'nin saldırıda yara almadan kurtulduğunu duyurdu. İran medyası, ise büyükelçi korumasının da ölenler arasında olduğunu belirtiyor.
 
Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulansın gönderildiği ifade edildi.
 
Lübnanlı bir kaynak, saldırının roketlerle gerçekleştirildiğini ileri sürdü.
 
Saldırıya bomba yüklü araçların neden olduğu da başka bir iddia. t24
Editör: Wan Haber