Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı M. Mesut Tekik, Kürt sorunun çözümüne yönelik terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek için Ahmet Türk ve Ayla Akat'ın İmralı adasına gidişleri ve devletin çeşitli kurumlarıyla yapılan görüşmelerinin kendilerinde çok büyük bir heyecan ve sevinç oluşturduğunu söyledi.
Kürt sorununun çözümü konusunda AK Parti hükümetinin BDP'yi ve PKK'yı cesaretlendirmesi gerektirdiğini belirten Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Tekik, bu beklentilerin boşa çıkmamasını diledi. Tekik, "Umuyoruz ki bu beklentilerimiz boşa çıkmaz. Umuyoruz ki bu görüşmeler pozitif şekilde sonuçlanır. Bu son 30 yıllık savaşta yaşamlarını yitiren tüm insanların aileleri bu sürece katkı koyar. Bu büyük kucaklaşmanın aktörleri olurlar. Bu 200 yıllık süreçte acı yaşayan Kürtler de, kardeş Türk halkıyla özgürce, eşit koşullarda, omuz omuza hep beraber geleceğe doğru yürürler. Bu konuda AK Parti hükümetini de, BDP'yi de, PKK'yı da cesaretlendirmek gerekiyor. Radikal adım atmalarına zemin hazırlayacak eylem ve etkinlikler içersinde olmamız gerekiyor. Ölümler, acılar, yıkımlar üzerinden değil de, barış, kardeşlik, birlik, eşitlik, özgürlük zemini üzerinden bu süreci örmemiz gerekiyor" dedi.
Kürt sorununun 200 yıllık bir sorun olduğunu söyleyen Tekik, sorunun kaynağında dünyadaki bütün halklar gibi kendi anadilleriyle, kültürleriyle, yönetim kadrolarıyla kendini yönetmek isteğinden kaynaklandığını belirtti. Tekik, "Daha önce birkaç ateşkes eylemleri yapıldı. İç ve dış nedenlerden dolayı ateşkesler maalesef sonuçsuz kaldı. Kürt sorununun özellikle son 10 yılda uluslararası bir boyut kazandığını biliyoruz. Bütün bunların ABD emperyalizminin Ortadoğu'yu yeniden dizayn etme sürecine denk gelmesini de manidar buluyoruz. Ama reel politik gerçeklerin de duygusal yaklaşımlardan maalesef farklı olduğunu da biliyoruz. Kürt sorunu ulusallaştığı bir dönemde uluslararası hegomonik güçlerin ellerini bu sorundan çekme adına derhal koşulsuz olarak Türkler ve Kürtler olarak oturup müzakere edip sonuçlandırmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
(MŞY-AKK-Y)

06.01.2013 16:34:10 TSI

Editör: Wan Haber