Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret eden METSEND yönetimi, PURE Sağlık Taraması'nın sonuçları hakkında bilgi verdi. METSEND yönetimi, yapılan en kapsamlı sağlık taramasına katkılarından dolayı Başkan Karaosmanoğlu'na plaket takdim etti.
Metabolik Sendrom Derneği (METSEND) yöneticileri, 3 yıldır devam eden ve en kapsamlı sağlık taraması olan PURE Türkiye Sağlık Taraması'nın 2012 sonuçlarına yönelik Başkan Karaosmanoğlu'na bilgi aktardı. Bütün dünyada 17 ülkede devam eden araştırmanın Türkiye ayağında Kocaeli'nin yanı sıra 7 ilde daha araştırmaların yapıldığı ifade edildi. Araştırma kapsamında metabolik sendrom olarak da adlandırılan bel çevresi kalınlaşması, tansiyon ve şeker hastalığı noktasında araştırmalar yapıldı.
Başkan Karaosmanoğlu ile araştırmanın 2012 yılı sonuçlarını paylaşan dernek yönetimi, çalışmaları sırasında Büyükşehir'in kendilerine önemli destek verdiğini ifade etti. Dernek başkanı Prof. Dr. Aytekin Oğuz tarafından Başkan Karaosmanoğlu ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz ve Sağlık İşleri Şube Müdürü Dr. Yılmaz Oktay'a plaket takdim edildi. Dernek yönetimi halk sağlığını yakından ilgilendiren bu projeye desteklerinden dolayı Başkan Karaosmanoğlu'na ve Büyükşehir'e teşekkür etti.
(MA-MA)

16.01.2013 12:07:14 TSI

Editör: Wan Haber