Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, Ayvansaray'da başlatılan binaların yenilenmesi projesinde 5 hissedarın mağdur olduğu iddialarına ilişkin, "Biz her türlü seçeneği 5 hissedar sahibine sunduk ama bir sonuç alamadık. Böyle giderse kamulaştırma yasasını ortaya koyacağız" dedi.
Ayvansaray'da başlatılan binaların yenilenmesi projesinde, 5 hissedarın mağdur olduğu iddialarına ilişkin açıklama yapan Başkan Mustafa Demir, 67 parsel sahibinden 62'si ile uzlaşıldığını belirterek, "Biz 5 parsel sahiplerine bir dizi önerilerde bulunuyoruz. Onlara 'restorasyon çalışmalarını yapalım, Anıtlar Kurumu tarafından onaylayalım ve size verelim, siz yapın' dedik. Birinci tercihimiz, yaptığımız projeleri paylaşıyoruz. Onları kredi bulma konusunda da destekliyoruz. 'Kredi kullanıp yine kendiniz yapın, yapamıyorsanız bizimle kat karşılığı anlaşın' diyoruz" dedi.
Ayvansaray'da bulunan 5 parsel sahibiyle anlaşılamazsa bazı uygulamaların ortaya konulacağını belirten Başkan Demir, şöyle konuştu:
"Önerdiğimiz hiçbir şeye razı gelinmeyince mecburen 5366 sayılı yasanın son maddesini ortaya koymak zorunda kalıyoruz. Bu da kamulaştırma. Netice itibariyle kamulaştırmaya gidiyoruz. İş mahkemelere gidiyor. Bilirkişinin verdiği rapor doğrultusunda mahkemenin vereceği sonuca razıyız. Böyle olmasını istemeyiz ama 67 tane parselden 5 tane hissedar ve parsel sahibinden dolayı hedeflediğimiz ve bu yeni bir kültür güzergahı için düşündüğümüz restorasyondan vazgeçmemiz mümkün değil. Her türlü seçeneği 5 hissedar sahibine sunduk ama bir sonuç alamadık. Böyle giderse kamulaştırma yasasını ortaya koyacağız."
Başkan Mustafa Demir, Ayvansaray'da yaşayan insanları anladığını belirterek, "Sıkıntılarını anlıyorum. Bu sıkıntıların giderilebilmesi için her türlü gayretin içerisinde olduk. Hâlâ da iş işten geçmiş değil. Hâlâ da destek vermeye razıyız. Ama çözüm yolu olmazsa, yasayı uygulamak zorunda kalacağız" dedi.
(AR-ET-OK-Y)

11.01.2013 16:47:12 TSI

Editör: Wan Haber