Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın,
bir firmaya yönelik soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'a dört saat 20 dakika ifade verdi.Sorulan sorulara gereken cevapları verdiğini belirten Akaydın, "Belediyemiz, Danıştay incelemesiyle bu ihaleden aklanmış bir belediyedir. Gözaltına alınma korkum olmadı. Bende mangal gibi yürek var" dedi.
Partililerin alkışları eşliğinde Antalya Adliyesi'nden çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Başkan Akaydın, öncelikle parti örgütü ve Antalyalı hemşehrilerine destekleri için teşekkür ederek şöyle konuştu: "Olay bir ifade biçiminde gerçekleşti. Daha önce karakolda ifade veren arkadaşlar var. A Kent ihalesinde sürece yönelik bir gelişme oldu. Belediyemiz Danıştay incelemesiyle bu ihaleden aklanmış bir belediyedir. Bu konuda uzun uzun sorulan sorulara cevap verilmiştir. Olayda yargı hukuk vardır. Yargı henüz yok ama hukuk vardır. Hukuki süreçte konuşmak etik değildir. Hukuku yargıyı yıpratmaya hiçbirimizin hakkı yoktur. Hukuk bize ve bu işe yol açanlara lazım olacaktır. 6-7 sene öncesinden yapılan bir ihaleyle ilgili bir inşaat süreci ile ilgili YÖK denetleme kurulu üyesine ifade vermek üzere üniversiteye gidiyorum. Tesadüf ikisi çakıştı birbiriyle. Zannediyorum 6-7 sene öncesiyle ilgili 3 yıldır karıştırıyorlardı herhalde bir şey bulmuşlar. Buldukları konu benim iftihar edeceğim bir konu. Antalya ve Türkiye'ye çok güzel bir eser kazandırdım. Burası hastane arkasındaki Ar-Ge binasıdır. Ben bıraktığım andan itibaren bu bina bitirilememiştir.Niye böyle bir inşaata kalkıştığımın ifadesini vereceğim"
Savcı öyle istediği için ifadesinin uzun sürdüğünü söyleyen Başkan Akaydın, şunları söyledi: "İhaleye fesat karıştırmak suçu falan filan. Sorulan sorulara cevapları verdim. Hazırlıklıyız, bildiğimiz şeyler."
Bir gazetecinin "Korkunuz oldu mu sorusuna" Başkan Akaydın, "Hiç umurumda değil. Bende mangal gibi yürek var" diye karşılık verdi.

KILIÇDAROĞLU TELEFONLA ARADI
Başkan Akaydın, makam aracına binerken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'dan telefon geldi. Başkan Akaydın telefonda şunları söyledi: "Genel başkanım hürmetler diliyorum efendim. İyiyim efendim size daha önce işaret etmiş olduğum bir toplu ulaşım ihalesinin çeşitli yönleriyle sorgulanmasıyla ilgili ifade verdim savcıya. Şimdi üniversiteye gidiyorum. Yaptığım güzel bir inşaatın ifadesini vereceğim. Moralimiz yüksek. Bütün parti teşkilatı burada. Hiçbir zaman ayıplanacağımız bir yanımız yok. Bunu biliyorsunuz. Desteğinize teşekkür ediyoruz. Gayet moralliyiz. Hürmetler diyorum."
(İA-SK-HO-Y)

30.01.2013 15:19:15 TSI

Editör: Wan Haber