Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, yerel medyaya kalite uyarısı yaparak, "Kalitesini artıran payını alacak. Sadece ilan için çıkan gazeteler o ilanı alamayacak" dedi.
Bir dizi ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere Bolu'ya gelen BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, ilk olarak Bolu Valiliği'ni ziyaret etti. Vali İbrahim Özçimen'le bir süre sohbet eden Atalay, daha sonra Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ne geçti. Yerel ve ulusal medya mensuplarıyla bir araya gelen Mehmet Atalay, özellikle yerel medya patronları ve yerel medyanın kalitesine değindi. Basının kaliteli olması gerektiğini söyleyen BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Yerel medya, ulusal medyaya göre bulunduğu ilde daha güçlüdür. Dışarıdan gelen bir gazeteci sizin şehrinizde olan biten herşeyi bilmez. Siz buralara hakimsiniz. Yerel medya asla küçümsenmemelidir. Kaliteye dikkat etmelisiniz. Eğer buradaki gazeteleriniz kaliteli olursa reklam payınız ve ilan paylarınız yüksek olur" dedi.
Gazete patronlarına da uyarılarda bulunan Mehmet Atalay, şunları söyledi: "Birçok gazete resmi ilan için çıkıyor. Sadece ilan için çıkan gazeteler hiç kusura bakmasın. Bundan sonra o ilanları alamayacaklar. Gazeteler de annesi, babası, kardeşi gibi yakınlarını künyelerinde bulunduran aile gazeteleri var. Bunları da denetleyeceğiz. Bakalım o isimler ne iş yapıyor. Bahanelere affımız yok. Gazete patronları işçilerine haklarını verdiği sürece zaten o elemanlar kaliteli olurlar"
Konuşmanın ardından BGC Başkanı Caner Güngör, üzerinde Köroğlu heykeli bulunan bir tabloyu Mehmet Atalay'a takdim etti.
(UU-HO-Y)

11.12.2012 18:08:28 TSI

Editör: Wan Haber